Hlavní obsah

ČR - Španělsko 3:2Volejbalisté se rozloučili s Opavou výhrou nad Španěly

Čeští volejbalisté porazili v Opavě na závěr dlouhodobé části Evropské ligy Španělsko 3:2. Skupinu tak zakončili devátým vítězstvím ze 12 zápasů. Za týden je čeká v Turecku Final Four, kde si vítěz vybojuje účast v kvalifikaci o Světovou ligu.

Článek

Domácí tým slavil v zaplněné opavské hale postup do finálového turnaje už v sobotu po zápase s druhým týmem skupiny B Černou Horou (2:3). Proti Španělsku dostal šanci v základní sestavě druhý nahrávač Boula, ale ve spolupráci s ostatními dnes česká ofenziva nebyla tak silná jako jindy.

Češi však vždy o jeden set vedli a nakonec i s pomocí 19 bodů smečaře Hýského nenechali Španělům vítězství. "Byl to dramatický zápas a důstojné vyvrcholení turnaje i celé skupiny Evropské ligy," řekl reprezentační asistent Zdeněk Šmejkal České televizi.

V Evropské lize dostali opět šanci hráči bez větších reprezentačních zkušeností a za týden je čeká vrchol Evropské ligy. Final Four bude hostit turecké město Marmaris, s domácím a českým celkem se ho zúčastní Belgičané a Chorvaté. Los semifinálových dvojic by se měl uskutečnit v pondělí.

Evropská liga volejbalistů, závěrečný 4. turnaj skupiny B v Opavě:
ČR - Španělsko 3:2 (20, -18, 18, -21, 12)
Rozhodčí: Šimonovič (Srb.), Gargasas (Lit.). Čas: 102 min. Diváci: 2800.
Sestava a body ČR: Boula 4, Hýský 19, Široký 4, Finger 6, Bartoš 10, Holubec 8, libero Kopáček - Kriško 11, Ticháček.
Černá Hora - Maďarsko 3:0 (19, 15, 15).

Reklama

Související témata: