Hlavní obsah

Lakers bez Tomjanoviče nestačili na San Antonio

PRAHA

Poprvé bez svého trenéra Rudyho Tomjanoviche, který odstoupil kvůli zdravotním problémům, hráli Los Angeles Lakers a podlehli San Antoniu 91:103. Hostující Spurs nadále vedou pořadí NBA, na svém kontě mají už 38 výher. Ve skvělé formě se v zápase proti Clevelandu představil obrovitý pivot Miami Shaquille O'Neal, celek Heat porazil Kavalíry 100:88. Vyhrál i druhý tým z Los Angeles, Clippers zvítězili v Memphisu 106:103.

Článek

Dramatickou podívanou viděli diváci na utkání vedoucího celku NBA San Antonia s Los Angeles Lakers. Spurs vedli ve třetí čtvrtině už 80:55, počátkem závěrečné dokonce 89:61. Pak ale Lakers předvedli šňůru 23:2 a dotáhli se na přijatelných sedm bodů. Srovnat ale už nedokázali.

San Antonio se muselo po většinu utkání obejít bez své hvězdy Tima Duncana, který si při srážce s Caronem Butlerem poranil levé koleno. Nejedná se ale o vážné zranění, Duncan se dokonce ještě během duelu vrátil do hry. Spurs hrají v pohodě, vyhráli poslední čtyři utkání a z posledních devíti duelů odešli poraženi jen jedinkrát.

Obrovitý pivot Miami Shaquille O'Neal si podvanácté v kariéře zahraje Utkání hvězd a ve skvělé formě se prezentoval i v duelu s Clevelandem. Soupeři nastřílel 26 bodů, včetně osmi v závěrečných osmi minutách a pomohl udržet Kavalíry v dostatečném odstupu.

Shaq začal opět úřadovat

Miami vedlo v průběhu třetí čtvrtiny už o 17 bodů, pak ale Cleveland v čele s LeBronem Jamesem zabral a dotáhl se na 77:76 osm a půl minuty před koncem. Pak ovšem opět zaúřadoval "Shaq" a bylo rozhodnuto. Cleveland prohrál čtvrté z pěti utkání na hřištích soupeře.

James se ve 20 letech stal druhým nejmladším hráčem historie NBA, který byl vybrán do Utkání hvězd. K 31 bodům v Miami přidal 10 asistencí.

Na devítizápasovou sérii po hřišti soupeřů vyrazili basketbalisté Los Angeles Clippers a zahájili ji úspěšně. Zvítězili v Memphisu 106:103 a strůjcem jejich výhry byl Bobby Simmons. Ten nastřílel 7 ze svých 26 bodů v závěrečných třech minutách a z 12 pokusů z pole se zmýlil jen dvakrát.

Miami - Cleveland 100:88
Nejvíce bodů: O'Neal 26 - James 31
Nejvíce doskoků: O'Neal 12 - Gooden 12
Nejvíce asistencí: O'Neal 3 - James 10
Memphis - Los Angeles Clippers 103:106
Nejvíce bodů: Miller 16 - Simmons 26
Nejvíce doskoků: Wright 10 - Brand 11
Nejvíce asistencí: Williams 6 - Jaric 6
Los Angeles Lakers San Antonio 91:103
Nejvíce bodů: Odom 23 - Parker 22
Nejvíce doskoků: Odom 13 - Rose 11
Nejvíce asistencí: Walton 6 - Parker 9

Reklama