Hlavní obsah

Házenkářům se líbila podpora diváků

Martin KézrSport.czPrávo

Spokojeni s vítězstvím, které potěšilo je i domácí publikum, mohli opouštět palubovku v Radésu čeští házenkáři. "Byl to možná náš nejlepší výkon na šampionátu. Při středečním odpočinku jsme nabrali dost sil, nálada byla veskrze bojovná a prodali jsme na hřišti vše, co v nás bylo. Věděli jsme, že v této moderní hale hrajeme naposledy," vykládal David Juříček.

Článek

"Sobotní zápas o umístění nás čeká v Nabeulu, tak jsme se chtěli dobře rozloučit. Naše motivace byla dvojitá, sami jsme toužili zůstat ve hře o deváté místo a nechtěli jsme ani pustit Řeky do semifinále, protože tam při vší úctě nepatří," doplnil český pivot.

Jak dopadnou čeští reprezentanti v duelu o 9. místo s Německem?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Hráči si během utkání stačili povšimnout podpory tuniských diváků. "Naše výhra hrála domácím do noty a bylo docela příjemné zjistit, jak se tu hraje Tunisanům, když je žene publikum. Napínavý závěr jsme pak odehráli chytřeji než Řekové, kteří byli až moc nervózní," pousmál se do telefonu kapitán Karel Nocar.

"Hráče zdobilo obrovské odhodlání, cítil jsem to z nich hned od rána. Zase výborně chytal Štochl a cením si také nasazení Faráře, který přes rodinnou tragédii odvedl parádní výkon, nebo obětavosti ne zcela zdravého Hynka. Úspěch slavil kolektivní týmový výkon," tvrdil trenér Rastislav Trtík.

"Byli jsme na Řeky dobře připraveni, každý hráč dostal individuální sestřih z videa s konkrétními úkoly, které se podařilo v zápase víceméně realizovat. Hlavně jsme uměli čelit rychlosti soupeře a po té výhře mám pocit, že jsme se dotkli reálného stropu našich možností," doplnil kouč.

Reklama

Související témata: