Hlavní obsah

Basketbalisté Chomutova v Mattoni NBL končí

Chomutov

Basketbalový celek Levharti Chomutov se nepřihlásí do příštího ročníku Mattoni NBL. Účast v nejvyšší domácí soutěži vzdal kvůli ekonomickým problémům, definitivně se rozhodlo po dnešním neúspěšném jednání s vedením města. Chomutovští jsou druhým klubem, který bude v příštím ročníku Mattoni NBL chybět. Už dříve vzdaly účast Levice.

Článek

Levharti působili v Mattoni NBL poslední dva roky. Ve městě, kde se hraje i extraligový hokej, však další sezónu nedokázali ekonomicky zajistit.

"Nechtěli jsme se jsme řítit do něčeho, co bychom nedokázali finančně zvládnout, jelikož máme ještě nějaké menší pohledávky z konce minulé sezóny. Teď je jasné, že bychom to s těmi prostředky, které máme nasmlouvány, nezvládli," řekl serveru nbl.cz kouč Levhartů Tomáš Eisner.

Ten předpokládá, že se Chomutov nepřihlásí ani do některé z nižších soutěží. "Myslím, že družstvo mužů v současné době prostě v Chomutově nebude," soudí.

Příští ročník Mattoni NBL tak bude mít jen dvanáct účastníků. Mistrovský Nymburk přitom vzhledem k účasti v dalších soutěžích v základní části odehraje jen polovinu zápasů.

Reklama

Související témata: