Hlavní obsah

Česko - Itálie 1:10České softbalistky získaly na mistrovství Evropy bronz

Aktualizováno

České softbalistky si finále pražského mistrovství Evropy nezahrály. Duel o postup do boje o titul s Italkami prohrály ve Svoboda Parku vysoko 1:10 už po páté směně a získaly bronzové medaile. Italky pak ve finále podlehly obhájkyním titulu z Nizozemska 0:3.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Česká softbalistka Lenka Jaklová na pálce v duelu s Itálií.

Článek

Češky porazily Italky ve čtvrtfinálové skupině (4:3), ale tentokrát na favoritky nestačily. V druhé a třetí směně se neubránily náporu pálkařek soupeřek a inkasovaly deset bodů. Čestný bod domácího týmu zaznamenala Štěpánka Frolíková.

"Když nám takový soupeř uteče na víc než šest sedm bodů, je těžké to dotáhnout. Daly dvakrát pět bodů ve směně, a to je hodně. Holky ale bojovaly do posledního okamžiku," řekl asistent trenéra Vojtěch Albrecht na webu turnaje.

"Myslím si, že jsme na ně měly, ale bohužel jsme nepálily tak, jak bychom potřebovaly. Je to zklamání, ale díky medaili to časem přebolí," řekla vnější polařka a jedna z nejrychlejších českých běžkyň Diana Pfeiferová Radiožurnálu.

Softbalistky splnily na evropském šampionátu oba cíle, které si předsevzaly. Postoupily na mistrovství světa 2014 do Nizozemska a mají medaili.

Nizozemky ve finále nedovolily Italkám doběhnout ani pro jediný bod a šampionát vyhrály potřetí za sebou. V historické bilanci vyrovnaly "zlatý" souboj s Italkami na 9:9, žádná jiná země zatím na ME triumfovat nedokázala. Češkám patří s dvěma stříbry a pěti bronzy třetí místo.

Mistrovství Evropy žen v softbalu v Praze - play off:
Česko - Itálie 1:10 po 5. směně
České hráčky obsadily 3. místo.
Finále:
Nizozemsko - Itálie 3:0

Reklama

Související témata: