Hlavní obsah

Česká republika - Belgie 0:3Volejbalisté neprošli přes Belgii do finále Evropské ligy

Čeští volejbalisté neprošli přes Belgii do finále Evropské ligy a zároveň přišli o šanci zahrát si kvalifikaci o účast ve Světové lize. Na turnaji Final Four v Marmarisu prohráli s Belgičany 0:3 po setech 17:21, 18:21 a 20:22. V neděli mohou získat bronzové medaile, pokud porazí výběr domácího Turecka. Belgičané se ve finále utkají s Chorvatskem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Čeští volejbalisté se do finále Evropské ligy neprobojovali.

Článek

"Nehráli jsme dobře, vlastně jsme se vůbec nedostali do zápasu. Jen v třetím setu jsme vedli, ale zlepšený výkon nám nevydržel až do konce," řekl na webu evropské konfederace CEV trenér českého mužstva Stewart Bernard, jehož výběr čeká po Final Four příprava na vrchol sezóny, zářijové mistrovství Evropy v Polsku.

Belgičané vzbudili respekt suverénní jízdou základní skupinou, v níž vyhráli všech 12 zápasů a ztratili jen dva body po výsledcích 3:2. Češi se do Marmarisu kvalifikovali jakožto vítězové skupiny B a od začátku za belgickým týmem bodově zaostávali.

Jen v třetím setu se oba týmy dlouho přetahovaly o vedení, při mečbolu ale Belgičané bodovali hned servisem. Podání bylo v zápase vůbec jejich silnou zbraní, na českou stranu dvorce poslali šestkrát eso.

Boula: Nezahráli jsme dobře

"Pro nás je Final Four nová zkušenost, v celém utkání jsme byli pod velkým tlakem a nezahráli jsme dobře. Belgie je zvyklá vítězit, ale hlavní bylo právě to, že jsme se s jejím tlakem nedokázali vyrovnat," řekl kapitán týmu Ondřej Boula.

Belgický trenér Dominique Baeyens konstatoval, že vsadil na menší zkušenosti mladého českého mužstva. "Tušili jsme, že by mohli dělat chyby, ale v třetím setu musím přiznat, že jsme vyhráli se štěstím," prohlásil.

Evropská liga letos bude mít nové vítěze, kterých je zatím šest různých. Jako první letní soutěž vyhráli v roce 2004 doma v Opavě právě Češi.

Semifinále Evropské ligy volejbalistů v Marmarisu (Turecko):
ČR - Belgie 0:3 (-17, -18, -20)
Rozhodčí: Lazarevič (Srb.), Pobornikov (Bul.). Čas: 65 min.
Sestava a body ČR: Široký 2, Finger 5, Bartoš 11, Holubec 5, Ticháček, Hýský 6, libero Kopáček 1 - Boula 2, Kriško 6, Mauler 2.
Turecko - Chorvatsko 2:3 (-15, 10, -17, 12, -12)

Reklama

Související témata: