Hlavní obsah

Baseballová hvězda Braun má kvůli dopingu trest do konce sezóny MLB

Milwaukee

Ryan Braun z Milwaukee Brewers je prvním baseballistou z MLB potrestaným za účast ve skandálu s floridskou klinikou, která údajně poskytovala některým hráčům dopingové látky. Nejužitečnější hráč Národní ligy z roku 2011 přijde o zbytek sezóny, tedy 65 ligových zápasů, a zároveň o více než tři milióny dolarů na platu.

Foto: Darren Hauck, Reuters

Baseballista Ryan Braun (vpravo) z Milwaukee Brewers.

Článek

"Jak už jsem v minulosti říkal - nejsem dokonalý. Prostě jsem chyboval," konstatoval devětadvacetiletý Američan. "Přijímám následky svého jednání a omlouvám se všem, které jsem zklamal," dodal pětinásobný účastník Utkání hvězd zámořské profesionální ligy.

Vyšetřování okolo floridské kliniky Biogenesis of America v Coral Gables trvá už několik měsíců. Zakázané látky na zvýšení výkonnosti údajně obstarávala minimálně dvaceti baseballistům, mezi nimi i zraněné hvězdě New Yorku Yankees Alexi Rodriguezovi, ten to však popřel.

Braun si měl dlouhý trest za porušení pravidel o dopingu odpykat už před dvěma lety za nález extrémně vysoké hladiny testosteronu. Původně se jednalo o 50 zápasů, jenže o měsíc později se odvolal a arbitráž mu za chybnou manipulaci se vzorkem moči trest zrušila.

Reklama