Hlavní obsah

Házenkářky Mostu mají v Poháru EHF soupeřky z Norska

Vídeň

Házenkářky Mostu po triumfu ve Vyzývacím poháru zahájí pouť prestižnějším Pohárem EHF proti soupeřkám ze země úřadujících olympijských vítězek Norska. Úterní los ve Vídni proti nim poslal klub Levanger, dvojzápas 2. kola začnou 5., nebo 6. října mostecké hráčky doma.

Článek

Mistři mužské extraligy z Jičína se pokusí projít úvodním kolem přes bulharský celek Dobrudža a dvojzápas také zahájí ve své hale. Protože jsou hned v 1. kvalifikačním kole, do Poháru EHF vstoupí už 7. září, či o den později.

Šéftrenér jičínského klubu Petr Babák označil na svazovém webu Bulhary za nevyzpytatelné soupeře. "Nebudu nic zastírat, nemáme o Bulharech žádné informace. Je však jasné, že to není tak atraktivní soupeř, jakého jsme si přáli. A ani s ohledem na finanční náklady není ideální, na druhou stranu nás po nákladové stránce děsili více Islanďané a Norové," uvedl Babák.

V dalším kole by Jičínští narazili na dánský Skejrn Handbold, mostecké házenkářky v případě úspěchu čeká rumunské Zalau. "Tady už jsou lepší týmy než my. Zalau, to je taky síla. V průběhu loňského Challenge Cupu jsme získávali razítko favorita, ale do téhle série jdeme jako outsider. Už druhé kolo bude úroveň našeho evropského finále. Můžeme jen překvapit a my překvapíme," prohlásil Poloz.

Své soupeřky se v úterý dozvěděly také slávistky startující v Challenge Cupu, ve 3. kole v listopadu sehrají dvojutkání se švýcarským Winterthurem. Druhý český účastník soutěže Sokol Poruba patří mezi nasazené týmy rovnou ve 4. kole.

Na účast v Lize mistrů či Lize mistryň nemají české házenkářské kluby dostatečně vysoký koeficient.

Reklama

Související témata: