Hlavní obsah

Český souboj na ME v beachvolejbalu vyhrály Kolocová se Slukovou

Klagenfurt
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková vstoupily do mistrovství Evropy v Klagenfurtu výhrou 2:0 nad krajankami Hanou Skalníkovou a Patricií Missottenovou. Olympijské čtvrtfinalistky, nasazené na šampionátu jako číslo deset, zvítězily v úvodním duelu skupiny G bez větších potíží 21:13 a 21:17.

Foto: Ondřej Pýcha pro Sport Invest Group

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová (vpravo).

Článek

"Zápas dvou týmů ze stejné země je vždy náročný, potvrzují to i výsledky prvního kola, kde tři ze šesti takových zápasů vyhráli outsideři. Nám se podařilo takticky ubránit mladší z týmu Missottenovou," napsaly po očekávaném vítězství Kolocová se Slukovou.

Jejich základním cílem na ME je postup ze skupiny. "Pokud budeme schopné hrát naši hru, můžeme bojovat o medaile. Pokud ale třeba jen jedna ze základních činností, na které je naše hra založena, nebude precizní, bude klidně těžké i obhájit deváté místo," dodaly nejlepší české plážové volejbalistky.

Další české reprezentantky Martina Bonnerová a Barbora Hermannová podlehly ve skupině E nizozemskému páru Jantine van der Vlistová, Marloes Wesselinková 18:21 a 16:21.

Z osmi čtyřčlenných skupin postoupí do vyřazovací části vždy tři dvojice. Mužský turnaj začne ve středu, hrát v něm budou i Robert Kufa s Janem Hadravou.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Klagenfurtu (Rakousko):
Ženy:
Skupina G:
Kolocová, Sluková (10-ČR) - Skalníková, Missottenová (26-ČR) 2:0 (13, 17)
Skupina E:
Van der Vlistová, Wesselinková (12-Niz.) - Bonnerová, Hermannová (21-ČR) 2:0 (18, 16).

Reklama