Hlavní obsah

Volejbalistka Havelková je po operaci ramene a nebude hrát na ME

Nejlepší česká volejbalistka uplynulé sezony Helena Havelková podstoupila v úterý v Rimini artroskopickou operaci ramene a čeká ji přibližně tříměsíční zápasový výpadek. Přijde tedy o zářijové mistrovství Evropy. Havelková měla na pravé ruce v rameni odtrženou šlachu od bicepsu. Zranění si přivodila v průběhu červencové přípravy české reprezentace v Kladně.

Foto: Silvie Lintimerová, ČTK

Volejbalistka Helena Havelková

Článek

Pětadvacetiletá smečařka kvůli zranění přišla o start v nadcházejících třech turnajích Grand Prix a také o následné mistrovství Evropy. "Samotné zranění není extra vážné. Ovšem rameno na smečující ruce je pro volejbalistu důležité a vyžaduje klid," řekla Havelková v telefonickém rozhovoru ČTK. Po úterní operaci byla již dnes propuštěna do domácího léčení.

"Hodně mě mrzí, že jsem přišla o nadcházející program reprezentace, na který jsem se moc těšila," poznamenala Havelková. Zranění se projevovalo postupně se zvyšující bolestí. Smečařka se proto rozhodla pro artroskopickou operaci.

"Nechtěla jsem zákrok odkládat a zvolila jednoho z nejlepších italských lékařů, kterého znám ze svého působení na jihu Evropy. Doktor mě pochválil za moje rozhodnutí, neboť se zranění mohlo ještě více zhoršit," popsala Havelková svoje pocity.

"Čeká mě náročná rehabilitace, začátek sezony nestihnu. Věřím ale, že si v Lize mistryň zahraji v Prostějově a nepojedu s týmem pouze jako divačka," vyslovila Havelková svoje přání. Její tým Eczacibasi Istanbul bude v Lize mistryň hned v prvním kole hostit volejbalistky Prostějova, odveta na Hané bude posledním kolem základní části soutěže a na programu je v polovině prosince.

Reklama