Hlavní obsah

NBA přijde o legendy, končí Malone i Miller

NEW YORK

Další z legendárních hráčů basketbalové NBA se chystá do sportovního důchodu. V neděli oznámí konec aktivní dráhy Karl Malone. Rozlučka s fanoušky proběhne v hale Utahu Jazz, kde letos dvaačtyřicetiletý Malone prožil nejlepší léta své kariéry. Do další sezóny už nenaskočí také Reggie Miller z Indiany.

Foto: Reuters

Karl Malone (vlevo) z LA Lakers skóruje v utkání s Memphisem.

Článek

Malone, jehož Utah draftoval v roce 1985, odehrál v týmu 18 sezón a vytvořil nezapomenutelnou dvojici s rozehrávačem Johnem Stocktonem. V roce 2003 přestoupil do Los Angeles Lakers, smířil se s výrazným snížením platu a doufal, že se v týmu šampiónů konečně dočká titulu. To se mu ale nesplnilo, neboť Lakers ve finále podlehli Detroitu.

Loni se Malone musel podrobit operaci kolena a v této sezóně se ještě na hřiště nedostal. Kariéru tak uzavře jako druhý nejlepší střelec NBA s 36 928 body na kontě. V historických tabulkách je před ním jen legendární Kareem Abdul-Jabbar s bilancí 38 387 bodů.

Miller rekord nepřekoná

Konec hráčské dráhy oznámil v pátek shodou okolností také další slavný basketbalista, Reggie Miller z Indiany. Ten uzavře svou bohatou kariéru po osmnácti letech na konci letošní sezóny.

"Pro mě to šok není. Očekával jsem to," řekl trenér Pacers Rick Carlisle deníku The Indianapolis Star. "Musíme se smířit s realitou, že je tu posledních pár měsíců, co můžeme vidět při hře jednoho z nejlepších hráčů historie," dodal.

Devětatřicetiletý Miller vede historickou tabulku Pacers hned ve třinácti statistikách, včetně nastřílených bodů, asistencích a získaných míčích. S 24 685 body mu patří čtrnáctá pozice v celé historii NBA. Na kontě má také největší počet trojkových pokusů i úspěšných hodů z této vzdálenosti.

Tím, že se Miller rozloučí již letos, přijde o možnost překonat rekord Johna Stocktona. Ten vydržel 19 sezón v jednom klubu, konkrétně v Utahu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články