Hlavní obsah

Volejbalistky Olympu vyhrály Český pohár

PRAHA

Kralování hráček pražského Olympu na volejbalové scéně pokračuje, po sedmnácti kolech extraligy nenašly Pražanky přemožitele ani v Českém poháru a trofej získaly už popatnácté v historii. Ve své vršovické hale porazily stejně jako loni KP Brno, na rozdíl od rok staré pětisetové bitvy v Brně však dnes zvítězily jednoznačně 3:0. Neporazitelnost Olympu v této sezóně trvá již 21 zápasů.

Článek

Úřadující vicemistryně ligy tak mají putovní pohár minimálně na rok znovu ve svém držení. Navíc si dnešním triumfem zajistily právo startu v Klubovém poháru, kvůli vysokým nákladům však zatím účast v evropské soutěži zvažují a definitivně se rozhodnou až v červnu před uzávěrkou přihlášek.

V sobotu přitom hrozilo, že Olymp o vítěznou sérii přijde, protože v semifinále porazil Slavii až v pěti setech. "Včera jsme hráli trochu profesorsky, Slavia nás vystrašila, ale dnes jsme znovu podali soustředěný výkon s touhou po vítězství," řekl trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Jeho svěřenkyně od začátku dostaly Brňanky pod tlak servisem a při absenci nemocné Mühlsteinové výborně režírovala rychlou hru druhá nahrávačka Nováková. "O to cennější je pro nás vítězství, že jsme nebyly v plné síle, protože některé holky nastoupily po viróze. Pohár je sice super, ale hlavně si všichni přejí, abychom vyhrály ligu," řekla Nováková, která v příštím týdnu oslaví 38. narozeniny.

Finále bylo jednoznačné, uznal kouč Králova Pole

V druhém setu se Brno vzmohlo jen na osm bodů, v třetím se Olympu sice znovu vyrovnalo, ale stále bylo pod tlakem. "Osm bodů v jednom setu mě neznepokojuje, to se stává i v Lize mistrů. Vadilo mi ale, že jsme byli v defenzivě celé utkání," uvedl kouč Králova Pole Miroslav Čada, který během finále vyslal do hry všechny volejbalistky svého kádru.

"Finále bylo jednoznačné, je vidět, že Olymp hraje celou sezonu v pohodě. Čekali jsme na jeho výkonnostní výkyv, ale k naší smůle nepřišel. Jsme rádi, že jsme druzí," dodal Čada. Šanci na odvetu by Brno mohlo mít přesně za měsíc v Česko-slovenském poháru, v jehož závěrečném turnaji budou startovat ještě bratislavské celky Slávia UK a Doprastav. Pořadatelem soutěže bude Brno.

Bronzové medaile za třetí místo v Českém poháru převzaly volejbalistky Frýdku-Místku, které porazily 3:0 další pražský celek Slavii.

Finále:
Olymp Praha - KP Brno 3:0 (21, 8, 20)
Rozhodčí: Krtička, Rychlík. Čas: 64 min. Diváci: 300.
O 3. místo:
Frýdek-Místek - Slavia Praha 3:0 (21, 20, 24)
Rozhodčí: Činátl, Večeřa. Čas: 71 min. Diváci: 200.

Reklama