Hlavní obsah

Tvrdý trest! Pálkař Rodriguez má za doping zastavenou činnost na 211 zápasů

New York

Nejlépe placený hráč baseballové MLB Alex Rodriguez dostal za doping rekordní trest na 211 zápasů. Slavný pálkař New Yorku Yankees bude pykat za spojení s floridskou laboratoří Biogenesis of America, která údajně dodávala sportovcům zakázané látky.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Pálkař New Yorku Yankees Alex Rodriguez.

Článek

Osmatřicetiletý Rodriguez, kterému hrozil až doživotní distanc, si tak nezahraje do konce příští sezóny. Hráč okamžitě oznámil, že se proti verdiktu odvolá. Může tak dosáhnout na snížení distance. Pokud by nejdelší trest v historii MLB zůstal v platnosti, přišel by "A-Rod" o 36 miliónů dolarů na platu.

Vedle něj bylo v této kauze potrestáno dalších dvanáct baseballistů, kteří si odpykají po padesáti zápasech. Jsou mezi nimi i účastníci Zápasů hvězd Nelson Cruz, Jhonny Peralta a Everth Cabrera.

Trojnásobný nejlepší hráč Americké ligy a čtrnáctinásobný účastník Utkání hvězd Rodriguez dostal nepřísnější trest, neboť získával pro spolupráci s klinikou další hráče, snažil se mařit vyšetřování MLB a nebyl k jejímu vedení v minulosti upřímný.

Před čtyřmi lety přiznal, že v letech 2001 až 2003 v barvách Texasu užíval zakázané látky, ale od té doby prý už nedopoval. S Yankees baseballista dominikánského původu podepsal v roce 2007 desetiletý kontrakt na 275 milionů dolarů.

Reklama