Hlavní obsah

Michael Jordan chystá návrat do NBA

fly, INTSport.cz

Návrat do nejslavnější basketbalové soutěže světa chystá legendární Michael Jordan. Jednačtyřicetiletý borec nehodlá dva roky po svém definitivním odchodu opět aktivně hrát, chce koupit jeden z týmů NBA. O to se už několikrát pokoušel, pokaždé se mu ale jednání nepodařilo dotáhnout do konce.

Foto: ČTK

Michael Jordan z Washington Wizards přijímá ovace diváků v utkání s Philadelphia 76ers. Fenomenální Jordan tímto zápasem definitivně zakončil kariéru.

Článek

Bývalá megastar NBA se v posledních letech věnovala své rodině a také aktivitám, které zaštiťuje svým jménem. "Vychutnávám si to, že jsem doma," říká Jordan. "Mám čas na své děti a také na věci, které jsem dříve nemohl podnikat," dodává na internetových stránkách německé televize DSF.

Podaří se Michaelu Jordanovi získat klub NBA?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Svého milovaného sportu se ale kompletně nikdy nevzdal a plánuje návrat. I když pochopitelně už ne přímo na palubovky hal. "Basketbal je stále moje vášeň. A pokusím se o návrat," upozorňuje Jordan. Stejně jako před lety tedy chystá MJ comeback, tentokrát v podobě nákupu některého z klubů.

"Stále je to mým velkým přáním," potvrzuje Michael Jordan. "Jsem ale hodně trpělivý a počkám si na nejvhodnější příležitost. Co se má stát, to se stane. Jsem opravdu velice trpělivý."

V minulosti se už šestinásobný šampión pokoušel získat klub NBA, pokaždé byl ale neúspěšný. Společně s Bobem Johnsonem chtěl získat vliv v nováčkovi Charlotte Bobcats. Získat chtěl i Milwaukee Bucks. A loni v létě se mluvilo o tom, že se Jordan chystá koupit Miami Heat.

Zatím jsou tedy pokusy pravděpodobně nejslavnějšího hráče historie NBA neúspěšně. Jordan chce mít v klubu většinový podíl, chce mít možnost posledního slova. Experti si jsou jistí, že si Jordan svůj sen splní.

Dokonce komisionář NBA David Stern se nechal slyšet: "Podle mého mínění Michael Jordan získá v dohledné době klub NBA." Pokud předvede bývalá hvězda stejné schopnosti jako na palubovce, nebude problémem nějaký klub získat. A slavná soutěž přivítá zpět svého nejslavnějšího hráče.

Reklama