Hlavní obsah

Reprezentační blokař Veselý mění italskou ligu za polskou

Čenstochová

Reprezentační blokař Jakub Veselý mění po dvou letech italskou ligu za polskou. Šestadvacetiletý volejbalista přestoupil z Modeny do jednoho z nejlepších polských klubů Čenstochové. Smlouvu podepsal na rok s opcí.

Článek

"Volejbal je v Polsku nejpopulárnějším sportem a jejich Plusliga patří k těm nejlepším ligám na světě, takže se na angažmá moc těším. Jsem spokojen i kvůli rodině, protože to budeme blíž domů do Uničova, odkud pocházím," řekl 206 cm vysoký volejbalista serveru volleycountry.com.

Vyzkouší si třetí zahraniční ligu, po odchodu z Dukly Liberec v roce 2008 hrál ve Francii za Séte a před Modenou italskou ligu za Cuneo. Letos si vyzkoušel také světové turnaje na písku s Janem Dumkem.

Nahrávače dobře zná

"Nahrávačem v týmu Čenstochové je Kozlowski, kterého znám z juniorských reprezentačních výběrů, takže vím, co a jak hraje," dodal Veselý k novému klubu, který trénuje bývalý slovenský reprezentant Marek Kardoš.

Český volejbal už v polské lize úspěšně reprezentuje nahrávač Lukáš Ticháček, jenž letos pomohl Rzeszówu obhájit mistrovský titul.

Působiště změnil také smečař širšího výběru národního týmu Karel Linz, jenž po třech letech ve francouzském Nantes vyzkouší ruský druholigový Krasnojarsk.

Reklama