Hlavní obsah

Miami zahájí obhajobu titulu v NBA proti Chicagu

New York

Basketbalisté Miami zahájí útok na třetí titul v řadě v NBA proti Chicagu, úvodním hracím dnem bude 29. říjen. Hned první den tak na sebe narazí LeBron James z kádru úřadujících šampiónů a uzdravený Derrick Rose, jenž přišel o celou minulou sezónu s Chicagem po operaci kolena a jako jediný v posledních letech Jamesovu dominanci v tradiční anketě MVP přerušil.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Basketbalista John Wall z týmu Washington Wizards.

Článek

James byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem NBA čtyřikrát za posledních pět let, právě Rose ho ale v sezóně 2010/11 předčil. První hrací den kalendáře, který zámořská liga v úterý zveřejnila, nabídne i derby obou klubů z Los Angeles Clippers - Lakers a také zápas Orlando - Indiana.

Jediný Čech v NBA Jan Veselý, pokud na něj Washington po dvou letech uplatní opci, zahájí sezónu v zámoří s Wizards 30. října duelem proti Detroitu.

Poprvé se ligové zápasy NBA uskuteční ve dvou jiných zemích, než tradičně v USA a Kanadě. Opět to bude v Londýně (16. ledna) a nově také v Mexiku (4. prosince). Základní část skončí 16. dubna. Utkání hvězd je na programu 16. února v New Orleans.

Reklama

Související témata: