Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Ludwigová, Walkenhorstová 2:0Kiki a Maki jedou! Na Světovém okruhu jsou poprvé v semifinále

Berlín
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková postoupily poprvé v kariéře na turnaji Světového okruhu do semifinále. Na berlínském grandslamu v sobotu nejprve v osmifinále vyřadily Brazilky Agathu a Marii Antonelliovou, posléze zdolaly i domácí dvojici Laura Ludwigová, Kira Walkenhorstová.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) s Markétou Slukovou.

Článek

Sedmnácté nasazené české reprezentantky vyhrály nad favorizovanými soupeřkami oba zápasy bez ztráty setu. Brazilský pár byl v Berlíně nasazený jako číslo šest, čerstvé bronzové medailistky z evropského šampionátu Ludwigová a Walkenhorstová pak byly turnajovými osmičkami.

Vítězství nad Jihoameričankami znamenalo pro pětadvacetileté české hráčky poprvé v sezoně postup do čtvrtfinále, letos na turnajích Světového okruhu dosud sbíraly nejlépe devátá místa. Páté už na seniorských akcích mezinárodní volejbalové federace FIVB skončily devětkrát včetně loňských olympijských her v Londýně, do semifinále ale poprvé prošly až v německé metropoli.

V neděli dopoledne si české beachvolejbalistky zahrají o postup do finále s vítězkami duelu mezi rakouskými sestrami Schwaigerovými a brazilským párem Limaová, Talita. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Němky Holtwicková, Semmlerová a Američanky Fopmaová, Sweatová.

Turnaj Světového okruhu kategorie grandslam v plážovém volejbalu v Berlíně:
Osmifinále:
Kolocová, Sluková (17-ČR) - Agatha, Antonelliová (6-Braz.) 2:0 (19, 26)
Čtvrtfinále:
Kolocová, Sluková - Ludwigová, Walkenhorstová (8-Něm.) 2:0 (18, 19)

Reklama