Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Fopmaová, Sweatová 1:2Kiki a Maki bez medaile, bronz z berlínského písku vydolovaly Američanky

Aktualizováno

Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková si po premiérovém semifinále na Světovém okruhu v kariéře medaili z Berlína neodvezou. V neděli na německém grandslamu prohrály dvě třísetové bitvy, nejprve v semifinále s pozdějšími vítězkami Brazilkami Talitou a Taianou Limaovou a pak i zápas o bronz s Američankami Jennifer Fopmaovou s Brooke Sweatovou.

Foto: FIVB 2013 Streubel/Boris, ČTK

Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková v zápase o třetí místo na turnaji Světového okruhu v Berlíně.

Článek

Kolocová se Slukovou mohly pro český volejbal vybojovat první cenný kov po devíti letech, kdy patřily do světové špičky Soňa Nováková s Evou Ryšavou. V obou zápasech o medaile však vždy během hodinové bitvy vyhrály jen jeden set. Na písku v německé metropoli nicméně zaznamenaly nejlepší výsledek v sedmileté společné kariéře.

České olympioničky neměly dosud tak zářivou sezonu jako loni, jenže v Berlíně porazily řadu favorizovaných dvojic a statečně vzdorovaly i aktuálně nejlepším Talitě Antunesové a Taianě Limaové. Semifinále ale prohrály 22:20, 15:21 a 8:15, Brazilky později získaly už šestý letošní titul.

V duelu zklamaných dvojic o bronz narazily pětadvacetileté Češky podruhé na turnaji na Fopmaovou se Sweatovou, která se v poli překonávala. První sadu získaly Američanky, druhou Češky, byť do poloviny prohrávaly až o tři body. Vydařený obrat zakončila esem Kolocová, jež po vydařených akcích často ocenila spoluhráčku pokřikem "yes, Maki".

Jenže ani druhý dnešní tie-break českým volejbalistkám nevyšel. Záhy bodově ztrácely a další dotahování je stálo spoustu sil. Odvrátily tři mečboly, než servis Kolocové skončil těsně za autovou čárou. Fopmaová se Sweatovou vrátily soupeřkám porážku (0:2) ze základní skupiny a na 14. společném turnaji braly poprvé medaili. České jedničky na ni čekají i po 44. akci Světového okruhu.

Turnaj Světového okruhu kategorie grandslam v plážovém volejbalu v Berlíně:
Semifinále:
Talita, Limaová (2-Braz.) - Kolocová, Sluková (17-ČR) 2:1 (-20, 15, 8), Holtwicková, Semmlerová (1-Něm.) - Fopmaová, Sweatová 2:1 (17, -16, 10)
O 3. místo:
Fopmaová, Sweatová (16-USA) - Kolocová, Sluková (17-ČR) 2:1 (18, -17, 12)
Finále:
Talita, Limaová - Holtwicková, Semmlerová 2:1 (-16, 21, 12).

Reklama