Hlavní obsah

Kolocová, Sluková vynechají grandslam v Moskvě i mistrovství ČR

Moskva
Aktualizováno

Nejlepší české beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vynechají kvůli nemoci aktuální grandslam Světového okruhu v Moskvě a nebudou hrát ani na následném mistrovství republiky. Po životním výsledku před dvěma týdny v Berlíně, kde skončily čtvrté, dostala Sluková vysoké teploty a s Kolocovou přišly už o Super Cup doma v Praze.

Foto: FIVB 2013 Streubel/Boris, ČTK

Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková v zápase o třetí místo na turnaji Světového okruhu v Berlíně.

Článek

"Stále nás provázejí zdravotní problémy, kvůli kterým jsme se musely vzdát také Grand Slam v Moskvě. Velice nás to mrzí, protože jsme v Berlíně konečně nalezly dlouho hledanou formu a chtěly jsme ji využít. Bohužel nám není přáno," napsaly české hráčky v úterý na facebooku.

Ve středu jejich trenér Simon Nausch uvedl, že pauza bude delší, neboť Sluková onemocněla lymskou boreliózou, kterou navíc zkomplikoval zánět dýchacích cest. "Lékař nám oznámil, že budeme muset vynechat jak Moskvu, tak český šampionát. Je to škoda, protože Kristýna s Markétou byly ve skvělé formě a chystaly se to předvést na všech třech akcích," uvedl v tiskové zprávě agentury Sport Invest.

Mistrovství republiky se uskuteční příští víkend 30. a 31. srpna v Opavě.

České barvy budou na moskevském turnaji Světového okruhu hájit v hlavní soutěži dvě dvojice Robert Kufa s Janem Hadravou a Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou. V kvalifikaci neuspěli Kubala s Dumkem ani Řeháčková s Kvapilovou.

Turnaj kategorie grandslam Světového okruhu v plážovém volejbalu v Moskvě:
Kvalifikace:
Muži - 1. kolo:
Kotsilianos, Zupanis (16-Řec.) - Dumek, Kubala (17-ČR) 2:1 (21, -18, 12)
Ženy - 1. kolo:
Hughesová, Caricová (18-USA) - Řeháčková, Kvapilová (15-ČR) 2:0 (14, 15)

Reklama