Hlavní obsah

Basketbalisty Ústí nad Labem posílili Šteffel, Žampach a Bejček

Ústí nad Labem

Osmadvacetiletý zkušený pivot David Šteffel a dva odchovanci - křídelní hráč Adam Žampach a rozehrávač Jan Bejček - posílili kádr basketbalistů Ústí nad Labem pro nový ligový ročník. Šteffel, vysoký 212 cm, naposledy působil v rumunském klubu Rovinari. Nový manažer Ústí a bývalý kapitán Tomáš Hrubý řekl, že nová posila podepsala smlouvu na rok.

Článek

Před angažmá v Rumunsku hrál odchovanec ze Slaného za Pardubice, v italské B lize a v Novém Jičíně. Žampach se vrací do Ústí nad Labem po více než třech letech působení v Děčíně, pražské Spartě a naposledy v Chomutově. Bejček, který ze severu Čech odešel v 16 letech do Sparty, byl v minulé sezóně hráčem Děčína.

"David Šteffel by měl posílit naší hru pod oběma koši. Jedná se o jednoho z nejzkušenějších českých pivotů. A měl by být součástí nově se tvořící kostry našeho týmu," řekl Hrubý.

Už dříve Sluneta angažovala tři americké hráče, křídla Vernona Lewise, Keitha Steffecka a rozehrávače Mitchella Kwamaina. Nový trenér Martin Stavěl má zatím v přípravě deset basketbalistů. Opora týmu z předchozích dvou sezón americký křídelní hráč Brad Reese dal přednost finské lize a rozehrávač Thaddus McFadden zamířil na Kypr.

Ústecký kádr sehraje před zahájením nového ročníku NBL deset přípravných zápasů převážně s německými soupeři a sousedním Děčínem. Ve dnech 7. a 8. září uspořádá ve své hale tradiční turnaj o Tyršův pohár, kde se s Ústím představí výběr hráčů z USA a druholigové německý týmy Saské Kamenice a Drážďan.

Reklama