Hlavní obsah

Česko - Srbsko 0:3Volejbalisté na závěr přípravné série podlehli Srbsku

Čeští volejbalisté zakončili sérii tří přípravných zápasů se Srbskem před evropským šampionátem královéhradeckou porážkou 0:3 po setech 21:25, 15:25 a 22:25. Reprezentanti nad úřadujícími mistry kontinentu jednou vyhráli, dvakrát jim podlehli.

Článek

Svěřenci trenéra Stewarta Bernarda hráli s favorizovaným soupeřem v prvním a třetím setu vyrovnanou partii, ale na páteční vítězství ze Svitav nedokázali navázat. "Musím pochválit srbské družstvo za velmi koncentrovanou hru. Dnes byli Srbové lepším týmem," uznal Bernard.

V pozměněné sestavě domácího výběru nastoupil na postu univerzála mladík Finger, který brzy setřásl počáteční nervozitu a v konečné statistice útoku se dostal na vysokou úspěšnost 58 procent. Srbové se však tentokrát nenechali zatlačit do defenzivy českým servisem, v jejich týmu se blýskl 23 body Atanasijevič.

Čeští volejbalisté nastoupí v přípravě ještě proti Belgii a Finsku. Na evropském šampionátu se od 20. září střetnou v základní skupině v Gdyni postupně s Bulharskem, Ruskem a Německem.

Přípravné utkání volejbalistů v Hradci Králové:
ČR - Srbsko 0:3 (-21, -15, -22)
Sestava ČR: Ticháček, Štokr, Král, Finger, Hudeček, Sobotka, libero Kopáček - Konečný, Holubec, Bartoš.

Reklama

Související témata: