Hlavní obsah

Welsch se těší na šampionát v zemi, kde působil

Děčín

Už na svůj třetí evropský šampionát se chystá Jiří Welsch, jeden z lídrů a nejuznávanějších hráčů české basketbalové reprezentace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Basketbalista Jiří Welsh.

Článek

„Na elitní turnaj se už moc těším. Věřím, že to bude dobré mistrovství, a co vím, tak Slovinci se na něj pečlivě připravují. Očekávám i výbornou diváckou atmosféru a samozřejmě kvalitní výkony naše týmu," řekl pro Sport.cz  protřelý basketbalista, pro něhož bude mít Euro pikantní příchuť. Během své kariéry totiž strávil tři roky ve slovinském celku Olympija Lublaň a tudíž se v reprezentačním dresu vrátí do známého prostředí.

Cítí pozitivní týmovou náladu

„Vnímám fakt, že s Lubošem Bartoněm jsme ve výběru nejstarší, ale pro většinu našich spoluhráčů to bude nová zkušenost. Potřebujeme ještě detailně skloubit souhru poté, co jsme dokončili hrubší část přípravy. Hodně jsme se v přípravných kempech věnovali nácviku útoku. Cítím pozitivní a týmovou náladu v šatně i na palubovce. Určitě jsme dobře trénovali, ale až těžké zápasy v zahraničí ukážou, jak jsme na tom po herní stránce," rozjímal Welsch při soustředění v Děčíně, které předcházelo probíhající sérii zahraničních startů reprezentace.

Jak se mu jeví kvalita družstva? „Jádro zůstalo a s příchodem Honzy Veselého jsme teoreticky ještě silnější, než loni," tvrdil protřelý rozehrávač. „Přidal se k nám i uzdravený Pavel Houška, už současná opora a podle mně budoucí hvězda reprezentace. Hráli jsme spolu celou sezónu za Nymburk. Konexi a týmové vazby chceme přenést i do nároďáku," usmál se Welsch.

Po mistrovství Evropy bude pokračovat na klubové úrovni v nymburském dresu. „Minulá sezóna byla úspěšná. Splnili jsme cíle v domácí lize, k titulu jsme přidali i zisk Českého poháru a obstáli jsme i v Eurocupu a VTB lize. Před novým ročníkem si nemáme na co stěžovat. Hodlám dodržet ještě další rok trvající smlouvu," zakončil jeden z nejznámějších borců a tahounů českého basketbalu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články