Hlavní obsah

Kouč pardubických basketbalistů Bohunický kvituje příchod Sanderse

Josef PešoutSport.czPrávo

S vizitkou trenéra, který přivedl basketbalisty Pardubic k bronzovým medailím v Mattoni NBL, půjde do nového ročníku elitní soutěže Dušan Bohunický. Ve východočeském klubu se rychle přeorientoval z postu asistenta do role hlavního kouče a už spřádá plány, jak naplnit týmové ambice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Pozici prvního trenéra jsem si vyzkoušel už na konci minulé sezóny, konkrétně to bylo v posledním měsíci soutěže. Vážím si toho, že mi byla svěřena tahle práce i nadále. Je to pro mě určitá škola a šance posunout se dál v trenérské činnosti," řekl Bohunický pro Sport.cz.

„Mám tým na starosti hned od začátku přípravy a snažíme se nacvičit herní systémy. Mohu si celé přípravné období naplánovat a pak snad i udělat podle svých představ," nastínil svoje vize.

S Čarneckým vytvoří fungující rozehrávačskou dvojku

S povděkem kvituje příchod amerického rozehrávače Levella Sanderse z Děčína. Jak bylo těžké „přetáhnout" takovou osobnost ze severu Čech do Pardubic? „To je spíš téma pro vedení klubu. Jen za sebe mohu říci, že jsem šťastný za povedený přestup do Pardubic. Sanders by se měl stát personou, co se týče herní zodpovědnosti a zkušenosti. S Michalem Čarneckým jistě vytvoří fungující rozehrávačskou dvojku, která si rozdělí úlohy při hře směrem dopředu i dozadu," řekl Bohunický na adresu uznávaného basketbalisty.

Do startu Mattoni NBL 12. října zbývá relativně dostatek času. „Uzpůsobili jsme tomu i přípravu. Jenže liga se pak rozběhne rychlým tempem a až do Vánoc budeme mít nahuštěný program. Takže čekám velmi náročné měsíce, které odhalí kvality i případné nedostatky zkušených, ale i mladých hráčů," uvažoval trenér.

Loňským bronzem si nasadily Pardubice laťku hodně vysoko. „Za Nymburkem, který je rozpočtem a hráčskou špičkou někde jinde než ostatní celky, bude soutěž z pohledu nadějí na umístění na medailových příčkách asi hodně vyrovnaná. Hrát nahoře budou chtít kromě nás určitě také celky Prostějova, Děčína, Ostravy, Kolína," dodal Bohunický.

Reklama