Hlavní obsah

Boston vyměnil Welsche do Clevelandu

BOSTON (USA)/PRAHA

Jediný český zástupce v zámořské basketbalové NBA Jiří Welsch mění dres. Pětadvacetiletý křídelní hráč odchází podle zámořských médií z týmu Boston Celtics, kde působil od začátku minulé sezóny, do Clevelandu za právo volby v prvním kole draftu v roce 2007. Welsch by měl v novém působišti nastoupit už v pátečním utkání proti Indianě.

Foto: internet

Jiří Welsch.

Článek

Český reprezentant by si výměnou měl polepšit. Clevelandu se po loňské sezóně, kdy se na rozdíl od Bostonu nedostal do play off, letos daří. Především díky skvělému Jamesovi má slušnou bilanci 31 výher a 21 porážek, drží si druhé místo v Centrální divizi a ve Východní konferenci je třetím nejlepším týmem.

Welsch sice v Bostonu patřil k předním náhradníkům, ale zámořská média poukázala na to, že měl velkou konkurenci v Rickym Davisovi, který patří k adeptům na trofej pro nejlepšího 'šestého muže' ligy. Se svou pozicí už byl Welsch delší dobu nespokojený a sám dokonce zhruba před třemi týdny o trejd požádal. "Výměně jsem se vůbec nebránil a odchod do Clevelandu jsem přivítal," řekl Welsch.

Těší se na LeBrona Jamese

V NBA Welsch oblékne po Golden State, letním nesoutěžním intermezzu v Dallasu a Bostonu dres čtvrtého týmu. V Clevelandu se mimo jiné setká s hvězdným LeBronem Jamesem, který je považován za nástupce legendárního Michaela Jordana. Oporou týmu je i litevský pivot Zydrunas Ilgauskas, který se v neděli zúčastnil i prestižního Utkání hvězd. "Hrát v týmu s LeBronem je asi to nejvíc, co si může basketbalista v současnosti přát," pochvaloval si Welsch.

Odchovanec holického basketbalu by týmu Cavaliers podle zámořských médií měl pomoci především se zlepšením střelecké úspěšnosti z delší vzdálenosti. "Už se o Jiřího zajímáme nějakou dobu a teď jsme cítili, že přišel ten pravý čas," řekl generální manažer Clevelandu Jim Paxson. "Je to agresivní a kompletně vybavený hráč, schopný v útoku i obraně. Má talent, který nás v této sezoně může posunout ještě dál," dodal.

Poslední dobou moc nehrál

Welsch byl v roce 2002 draftován Philadelphií, ale ta jej vzápětí vyměnila do Golden State. Po nováčkovské sezóně v kalifornském klubu v létě roku 2003 Welsch putoval do Dallasu, ale ještě před startem sezóny byl vyměněn do Bostonu.

Zde se loni postupně probojoval do základní sestavy, ale v letošní sezoně po nástupu nového kouče Doca Riverse výsadní postavení v týmu postupně ztrácel, v minulých týdnech na palubovce dostával stále méně příležitostí a jeho místo zaujal nováček Tony Allen. V posledním utkání proti Denveru Welsch na palubovce strávil dokonce pouhých pět minut.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články