Hlavní obsah

Série změn v NBA se dotkla nejen Welsche

Série výměn těsně před koncem přestupního termínu ve čtvrtek rozhýbala dění v basketbalové NBA. Pohyb na trhu odstartovala velká rošáda mezi Sacramentem a Philadelphií, která v rámci trejdu šesti hráčů získala výtečného křídelního hráče Chrise Webbera. Před uzávěrkou přestupů se z Bostonu stěhoval i jediný český zástupce v NBA Jiří Welsch.

Článek

Za něj tým Cleveland Cavaliers obětovali právo volby v prvním kole příštího draftu a v poslední době nepříliš vytížený Welsch se nyní může těšit na spolupráci s hvězdným rozehrávačem LeBronem Jamesem.

Bývalý Welschův zaměstnavatel z Bostonu se v závěru přestupního období pořádně činil a po Webberově přestupu se postaral o druhou největší senzaci přestupového období. V rámci dohody s Atlantou získal křídelního hráče Antoina Walkera, který v týmu Celtics už působil v letech 1996-2003. V sezoně 2001/2002 pomohl týmu až do finále Východní konference a nyní se přes zastávky v Dallasu a Atlantě do Bostonu vrací.

Boston za Walkera obětoval trio hráčů v čele s legendárním rozehrávačem Garym Paytonem. Pro něj má výměna zvlášť hořkou příchuť. Zatímco loni si s Los Angeles Lakers zahrál finále NBA a v létě se mu přestup do Bostonu příliš nelíbil, nyní po několika měsících putuje rovnou do nejslabšího týmu celé soutěže. Atlanta má na kontě pouhých 10 výher z 53 zápasů. Společně s Paytonem do týmu Hawks míří z Bostonu i Tom Gugliotta a Michael Stewart a Atlantě navíc přenechala právo volby v prvním kole příštího draftu.

Spolehlivého střelce na poslední chvíli získali i v Golden State, jejichž barvy bude hájit rozehrávač Baron Davis, naposledy opora New Orleansu. New York Knicks do svých řad přilákali ze San Antonia spolehlivého Malika Rose a silný Dallas pak vyztužil svůj tým Keithem Van Hornem, dosavadní oporou Milwaukee.

Reklama