Hlavní obsah

Bryant se dohodl s údajnou obětí znásilnění na vyrovnání

PRAHA

Mimosoudním vyrovnáním skončilo pro basketbalovou hvězdu Kobeho Bryanta téměř dvouleté martýrium kvůli obvinění ze znásilnění. Slavný hráč Los Angeles Lakers se dohodl s dvacetiletou dívkou na podmínkách, s kterými jsou podle jeho zástupce spokojeny obě strany. Výše odškodného nebyla zveřejněna.

Foto: ČTK

Kobe Bryant spolu s manželkou Vanessou při tiskové konferenci v Staples Centru v Los Angeles.

Článek

Podle zákonů ve státě Colorado, kde se proces konal, však lze v podobných případech vysoudit částku maximálně ve výši 700 tisíc dolarů.

Uzavření celé záležitosti vyřídili za Bryanta právníci. Basketbalista hrál ve středu v Bostonu, kde nastřílel 26 bodů, ale porážce Lakers nezabránil. K završení kauzy se odmítl vyjádřit. "Nemáte nějaké otázky k basketbalu?" reagoval na dotazy novinářů sedmadvacetiletý hráč.

Žádný komentář neposkytla médiím ani údajná oběť, jejíž identitu se snažili vyšetřovatelé tajit. Přesto se její jméno a dokonce i fotografie objevily na internetu. Dívka se mezitím vdala a v současnosti je těhotná.

Na podzim její přítelkyně před soudem vypověděla, že se jí mladá žena svěřila, že hodlá na Bryantovi vysoudit peníze. Za ně si prý chtěla pořídit nahrávací studio, medvídka koalu a prsní implantáty.

Aféra odstartovala předloni v červenci

Aféra odstartovala předloni v červenci, kdy Bryanta obvinila mladá hotelová recepční z toho, že ji znásilnil. Ženatý basketbalista později kajícně přiznal, že s ženou měl pohlavní styk, ale násilí odmítl. Recepční prý se sexem souhlasila.

Bryantovi, který musel létat na projednávání případu z Los Angeles do Colorada, za znásilnění hrozilo až doživotní vězení. Tento Damoklův meč nad ním přestal viset loni v červenci, kdy soudce zamítl žalobu. Případ se pak přesunul k civilnímu soudu.

Kauza se těšila velké pozornosti médií i sportovních fanoušků a byla přirovnávána k procesu s někdejší hvězdou amerického fotbalu O.J. Simpsonem. Kvůli obvinění přišel Bryant podle marketingových odborníků na reklamách o čtyři až šest milionů dolarů. Společnosti McDonald's a Nutella s ním po vypršení smlouvy spolupráci neprodloužily.

Tyto okolnosti kauzy však Bryanta nejspíš tolik netrápí, protože díky sedmileté smlouvě s Lakers si vydělá 136 milionů dolarů. Navíc mu běží pětiletý kontrakt s firmou Nike, kterou podepsal krátce před svým obviněním, a jež mu vynese 45 milionů.

Reklama