Hlavní obsah

Ruští volejbalisté prý kvůli evropskému zlatu nejedli ani nespali

Kodaň

Ruští volejbalisté udělali podle svého hráče Alexeje Verbova maximum, aby v neděli v Kodani ukončili 22 let dlouhé čekání na titul mistrů Evropy. Verbov, který byl vyhlášen nejlepším liberem turnaje, prý kvůli šampionátu například od června v jídle nezhřešil a myslel jen na trénink a na úspěch.

Foto: SIMON FALS, ČTK/AP

Ruští volejbalisté s trofejí pro mistry Evropy.

Článek

"Poslední čtyři měsíce jsme byli všichni pohromadě a dřeli den co den. Nespali jsme ani nejedli," řekl s nadsázkou Verbov po vítězné finálové bitvě s Italy (3:1). "Já osobně jsem tři měsíce nesnědl nic nezdravého, abych byl v nejlepší možné formě. Takže hned se vrhám na všechno a zítra vyrazím do McDonaldu," jásal.

Na kodaňském fotbalovém stadiónu Parken, který se poprvé proměnil ve volejbalovou arénu, Verbov a spol. navázali titulem na úspěchy Sovětského svazu. Navíc dovršili po triumfu Rusek před dvěma týdny na ME v Berlíně stejný zlatý double, jaký se před dvěma lety povedl Srbsku.

"Je to neuvěřitelný pocit, jsme strašně šťastní a užíváme si to. Je hrozně těžké obstát na takové úrovni, byli jsme strašně nervózní a po úvodní porážce (s Německem) byl tlak ještě větší. Dneska jsme neporazili Italy, ale sami sebe," dodal Verbov, který s reprezentací letos už vyhrál Světovou ligu. U triumfu na loňské olympiádě v Londýně nebyl.

Rusové posbírali také tři individuální trofeje. Blokař Dmitrij Muserskij byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem šampionátu, Verbov liberem a Sergej Grankin nahrávačem.

Reklama

Související témata: