Hlavní obsah

Welsch dal šest bodů, Cleveland ale zase prohrál

NEW YORK

Basketbalista Jiří Welsch odehrál v pátek zatím nejlepší zápas v dresu Clevelandu, prvního vítězství se však se svým novým týmem v NBA opět nedočkal. Cavaliers prohráli na palubovce Philadelphie 89:98 a připsali si pátou porážku za sebou.

Článek

Welsch, jenž po přestupu z Bostonu vynechal dvě utkání kvůli zranění stehna, dal během 23 minut strávených na hřišti šest bodů a doskočil čtyři míče. Clevelandu nepomohlo k ukončení černé série ani 34 bodů LeBrona Jamese. "Loni jsme prohráli devětkrát po sobě a dostali se z toho. Nevěšíme hlavy," uvedl James. V pátek prohráli i největší soupeři Clevelandu v Centrální divizi, vedoucí Detroit a třetí Chicago.

Nejlepším střelcem Philadelphie byl s 31 body kanonýr celé soutěže Allen Iverson, který si navíc připsal devět asistencí. Dařilo se také Chrisu Webberovi, jenž ve čtvrtém utkání po výměně ze Sacramenta podal dosud nejlepší výkon a vstřelil 24 bodů.

Zatímco Cleveland se trápí, Boston si po Welschově odchodu vede skvěle. V pátek zvítězil nad Charlotte 104:84 a vyhrál počtvrté za sebou. Po osmnácti bodech dali Ricky Davis a Antoine Walker, jenž po svém návratu do Bostonu ještě neprohrál.

"Tohle je asi nejtalentovanější mužstvo, které jsem tu zažil. V kolika zápasech se nám může stát, že Paul Pierce dá čtyři koše a my vyhrajeme o dvacet bodů?" uvedl Walker v narážce na osm bodů největší hvězdy Celtics. V dresu vítězů už se představil Gary Payton, kterého klub angažoval poté, co se ho zřekla Atlanta. Odehrál 21 minut a dal deset bodů.

Čtyřiceti body se blýskl Kobe Bryant, jenž pomohl Los Angeles Lakers porazit Dallas 108:103. Této hranice dosáhl posedmatřicáté v kariéře a posedmé v sezoně. Lakers tak odvrátili hrozbu páté prohry za sebou, po níž by neměli ani poloviční úspěšnost v letošním ročníku. "To pro nás byla hlavní motivace. Věděli jsme, že hrajeme proti silnému týmu a musíme ho porazit," řekl Bryant.

Jeho bývalý spoluhráč Shaquille O'Neal přispěl 18 body k výhře Miami nad Sacramentem 104:83 a s celkovou bilancí 23.177 bodů se dotáhl na 17. místo v historické tabulce střelců NBA. Během odpočinku na lavičce se O'Neal připojil k fanouškům Miami, kteří vyvolávali jméno navrátilce Alonza Mourninga. Dočkali se v závěru zápasu, kdy populární hráč dal čtyři body a doskočil čtyři míče. "Byl jsem trochu ztuhlý, ale je to dobrý pocit," řekl Mourning, jenž se předloni podrobil transplantaci ledviny. Po angažmá v New Jersey odmítl hrát za Toronto a v pátek se poprvé od roku 2002 představil v dresu Miami, které doma vyhrálo podeváté za sebou.

Výsledky:
Philadelphia - Cleveland 98:89, Washington - Golden State 90:103, Orlando - New York 111:89, Boston - Charlotte 104:84, Miami - Sacramento 104:83, Memphis - Toronto 86:75, New Orleans - Utah 92:85, Minnesota - Milwaukee 103:97, San Antonio - Chicago 102:99, Portland - Indiana 97:106, Los Angeles Lakers - Dallas 108:103, Seattle - Detroit 95:87.

Reklama