Hlavní obsah

Vítězství by bylo nadějí pro odvetu, říká kouč Poloz před vstupem házenkářek Mostu do Poháru EHF

Most

Pokusit se navázat na loňskou skvělou jízdu, završenou triumfem v evropském Challenge Cupu, se pokusí házenkářky Baníku Most v ještě prestižnějším Poháru EHF. Vstoupí do něj v sobotu domácím zápasem s norským Levangerem HK. „Vítězství by bylo velkým plusem a nadějí pro odvetu,“ přemítá mostecký trenér Dušan Poloz v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jak byste stručně charakterizoval norského soupeře?

Je to celek ze země, která v tomto sportu v podání žen patří k nejlepším na světě. Takže už to samo o sobě zaručuje atraktivitu. Levanger skončil v minulé sezóně sedmý v norské lize, ale letos se jim nedaří a máme zprávy, že prohrávají doma i venku. Často se na jejich lavičce mění trenéři, především ze zahraničí. Vzhledem k tomu, jaká je to velmoc, si myslím, že pro ně takové řešení není asi nejšťastnější. Byl tam i Islanďan, který je mým kamarádem, a odešel do Dánska. A s ním i nejlepší střelkyně. Snaží se jí nahradit hráčkami z Černé Hory a Maďarska.

Uvažoval jste o mosteckých šancích na postup?

Hned po losu jsem to viděl na osmdesát proti dvaceti pro Norky, postupem času na šedesát ku čtyřiceti. A v současně době, kdy soupeřky nejsou v ideálním rozpoložení, by to mohlo být padesát na padesát. Pomohlo nám i soustředění v Norsku, takže víme, že předností soupeřek bude rychlost.

Jaká je aktuální forma vašeho týmu?

Na počátku sezóny nám ve hře něco harašilo, ale už je to pryč. Zlepšujeme se a jsme nachystaní. Věřím, že družstvo doladíme tak, abychom byli v sobotu v momentálně nejlepší formě.

S jakým výsledkem doma budete spokojen?

Beru jakékoli vítězství. Považoval bych jej za velké plus a naději pro odvetu. Série vyvrcholí v Norsku, ale domnívám se, že tamní publikum nebude pro Norky větší výhodou, než může být mostecká divácká podpora pro nás.

Máte bližší informace o dějišti odvety?

Bude se hrát v sobotu 12. října v Levangeru, který leží šest set kilometrů severně od Osla. Nejbližší letiště je v Trondheimu, odkud pojedeme hodinu a půl autobusem.

Reklama

Související témata: