Hlavní obsah

Za basketbalisty Nymburka bude hrát i druhý z Rančíků Martin

Nymburk

Za basketbalisty Nymburka bude hrát i starší z bratrů Rančíků Martin. Pětatřicetiletý slovenský reprezentant se sejde s Radoslavem ve stejném dresu na klubové úrovni vůbec poprvé. V týmu desetinásobného českého mistra se zkušený Martin dohodl na výpomoci do konce roku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radoslav Rančík (uprostřed) se na bratrův příchod těší.

Článek

Radoslav Rančík, v uplynulé sezóně klíčový hráč Nymburka, se na bratrův příchod těší. "Na stará kolena se nám splní přání si spolu zahrát v jednom klubu, ale v první řadě se na něj dívám jako na posilu do našeho týmu," uvedl mladší ze sourozenců v tiskové zprávě.

Martin Rančík pomůže vyřešit problémy s podkošovými hráči, protože na marodce jsou Petr Benda i Dylan Page. "Petr Benda je zatím mimo hru a Dylan Page to sice zkouší, ale zatím nevíme, jak se dále situace vyvine. Proto jsme se rozhodli posílit tým na jejich pozicích. Cíle jsou vysoké a nemůžeme si dovolit ztrácet zápasy kvůli úzkému kádru. Martin je evropsky velmi zkušeným hráčem a jeho rychlý příchod nám určitě pomůže vyřešit naši situaci," uvedl nymburský trenér Kestutis Kemzura.

Nymburk má za cíl zopakovat triumfy v domácí lize i poháru, na mezinárodní scéně startuje ve VTB lize a Eurocupu, do něhož vstoupí dnes.

Martin Rančík prošel v USA univerzitním systémem. Čtyři roky nastupoval v NCAA za Iowa State, v Evropě pak byl čtyři sezóny oporou Olimpie Milán. Po sezóně v Boloni si následující rok zahrál Evropskou ligu za Olympiacos Pireus. V letech 2006 - 2011 hrál španělskou ACB ligu, v níž odehrál nejvíce zápasů za Bilbao a Estudiantes Madrid.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články