Hlavní obsah

Mlékárna Kunín v prvním čtvrtfinále Poháru FIBA Rostovu podlehla

PRAHA

Těsnou porážkou o jediný bod skončilo pro basketbalisty Mlékárny Kunín první čtvrtfinálové utkání v celoevropské fázi Poháru FIBA. Čeští vicemistři ve čtvrtek v Rostově na Donu prohráli s domácím týmem 68:69, i když celé utkání vedli. Výhru ztratili až v poslední minutě.

Článek

Odveta se uskuteční v sobotu opět v Rostově. Pokud novojičínští hráči prohrají i podruhé, do semifinále nepostoupí. Každá výhra o více než jeden bod naopak mezi nejlepší čtyři týmy soutěže posune "Mlékaře", kteří se před třemi týdny radovali z výhry v Centrální a Západní konferenci.

Severomoravané měli dnešní utkání skvěle rozehrané. Mírně favorizovaný domácí celek, který v letošní sezoně prohrál zatím jediný zápas, od začátku jen dotahoval náskok Mlékárny, která především díky vysoké úspěšnosti střelby vedla v poločase o osm a po třetí čtvrtině už o velmi nadějných deset bodů.

V závěrečné desetiminutovce ale tým trenéra Zdeňka Hummela tlaku Rostova neodolal a slibný náskok se v poslední minutě rozplynul. Sedmý tým ruské ligy v dramatickém finiši nejprve dvěma šestkami vyrovnal na 68:68 a osmnáct sekund před koncem se dalším trestným hodem ujal vedení. Američan v novojičínských službách Howard měl sice dvě sekundy před koncem na ruce vítězný koš, ale jeho pokus domácí stačili zblokovat a mohli se radovat z cenné výhry.

"Je to škoda, ale v závěru jsme byli pod velikým tlakem a už jsme trochu nestačili fyzicky. Důležité je, že jsem si dokázali, že s nimi můžeme hrát," řekl ČTK vedoucí a sekretář Mlékárny Kunín Milan Dvořák. V sobotní odvetě Moravané musí bezpodmínečně zvítězit, ale jednobodová ztráta jim dává nadějné vyhlídky. "Stačí vyhrát o koš a jsme v semifinále. Ještě nic není ztraceno, můžeme to dokázat," uvedl Dvořák.

Rostov na Donu - Mlékárna Kunín 69:68 (18:22, 31:39, 48:58)
Nejvíce bodů: Lee 18, Stevenson 13, Kudelin 12 - Warrick 27, Šoška a Howard 11. Rozhodčí: Are (Est.), Rezhins (Fr.). Fauly: 19:19. Trojky: 4:8 Diváci: 1500.

Reklama