Hlavní obsah

Ostrava - Pireus 1:3Ostravští volejbalisté podlehli na úvod Ligy mistrů Pireu

Volejbalisté Ostravy vstoupili do Ligy mistrů domácí porážkou 1:3 s Olympiakosem Pireus. V základní skupině B se letošní český šampión utká ještě s belgickým Maaseikem a favorizovaným ruským Bělgorodem, postoupit do play off lze i z druhého místa.

Článek

Trenér Zdeněk Šmejkal musel proti Olympiakosu oželet smečaře Sundberga, který si v sobotním extraligovém utkání zranil kotník. Ve Zlíně Ostravané nečekaně podlehli 2:3, i když vyhráli oba úvodní sety, a zápas na špičkové evropské scéně pro ně začal podobně slibně.

Na počátku zaskočili řeckého protivníka důraznými bloky a nahrávač Haník naopak několikrát přichystal spoluhráčům snadné smečařské pozice. Setbol pak nechytatelnou ranou ze zadní zóny proměnil Mauler.

Pireus dál tápal, až v koncovce druhé sady se hosté probrali a sérií pěti bodů rozmetali ostravské naděje na vedení 2:0. Naopak v třetím dějství Ostravané po rozpačitém úvodu dokázali dotáhnout ztrátu, ale závěr opět nezvládli. Pak už řecký klub trestal soupeřovy chyby v útoku a v poklidu došel k tříbodovému vítězství.

Ostrava se do prestižní klubové soutěže vrátila po sedmi letech, jako dosud jediný český tým tehdy postoupila ze základní skupiny do vyřazovací části. Letos si právo účasti vybojovala nečekaným finálovým vítězstvím nad favorizovaným obhájcem titulu z Českých Budějovic. Jihostroj hraje Ligu mistrů rovněž, v úvodním kole skupiny C nastoupí ve čtvrtek v černohorské Budvě.

olejbalová Liga mistrů, 1. kolo skupiny B:
VK Ostrava - Olympiakos Pireus 1:3 (22, -22, -22, -20)
Rozhodčí: Herbik (Pol.), Kulhanek (Rak.). Čas: 121 min.
Sestava a body Ostravy: Široký 3, Haník 3, Mauler 17, Čechmánek 17, Rehák 15, Záhorský 11, libero Castello - Dvořák, Fořt.
Nejvíce bodů Olympiakosu: Jordanov 25, Smaragdis 9, Christofidelis 8.

Reklama

Související témata: