Hlavní obsah

Nymburk v dramatické koncovce ve VTB lize udolal Zhořelec

Praha

Basketbalisté Nymburka ve VTB lize porazili na domácí palubovce v Tipsport Areně v Praze polského vicemistra Turów Zhořelec 77:73. Ve třetím utkání si čeští šampióni připsali druhé vítězství. Jejich hlavními oporami byli Radoslav Rančík s 20 body a Vojtěch Hruban, který přidal 16 bodů a hodně vidět byl i v obraně.

Článek

Nymburk měl od začátku mírně navrch a dařilo se mu zásobovat míči podkošové hráče. Jenže v obraně měli domácí problémy, hlavně na doskoku, dobré výkony Radoslava Rančíka a Hrubana však držely Nymburk ve vedení. V polovině utkání se ale domácím přestala dařit střelba a Zhořelec to využil k otočení skóre; v poslední vteřině poločasu vstřelil trojku Kulig.

Ve třetí čtvrtině dokonce hosté vedli o sedm bodů, ale pak Nymburk zlepšil obranu, zrychlil hru a předvedl šňůru 11:0. V tu chvíli se zdálo, že mají domácí zápas pod kontrolou, ale soupeř se odmítal vzdát a držel skóre nadále vyrovnané.

Nymburku v poslední čtvrtině pomohly dva snadné koše po protiútocích Reynoldse, americký rozehrávač se však při druhém zranil a musel odstoupit.

Hosté se sice 44 vteřin před koncem ujali jednobodového vedení trojkou Prince, ale koncovka patřila domácímu Simmonsovi. Nejprve nájezdem vrátil Nymburku vedení, vzápětí se spoluhráči pomohl ubránit výhoz soupeře z autu. Z trestných hodů pak zvýšil vedení, a když hosté znovu chybovali při výhozu z autu, Nymburk už výhru nepustil.

VTB liga basketbalistů - skupina A:
Nymburk - Zhořelec 77:73 (20:18, 39:41, 56:56)
Nejvíce bodů: Rančík 20, Hruban 16, Simmons 14, Reynolds 11 - Dylewicz 17, Taylor 16, Kulig a Žigeranovič po 10.

Reklama

Související témata: