Hlavní obsah

Česko - Srbsko 29:29Házenkáři remizovali v přípravě s vicemistry Evropy Srby

Čeští házenkáři remizovali v prvním ze dvou domácích přípravných duelů s vicemistry Evropy Srby 29:29. Reprezentanti prohrávali v dnešním utkání v Jičíně během úvodního poločasu až o šest branek, pak ale ztrátu smazali. Odveta se hraje v sobotu od 15:30 v Praze.

Článek

Češi v přípravném utkání na lednové mistrovství Evropy v Dánsku postrádali kapitána Filipa Jíchu, který kvůli drobné viróze seděl na střídačce a na hřiště se dostal jen při střelbě sedmimetrových hodů.

Jeho spoluhráči se chtěli zaměřit na zlepšení útočné fáze, v úvodu jim ale nefungovala hlavně obrana. Dopustili se několika zbytečných ztrát a stříbrní medailisté z loňského evropského šampionátu rychle získali vedení, které v polovině prvního poločasu narostlo až na šest branek.

V druhé části úvodního dějství ale svěřenci Vladimíra Habera defenzivu zpevnili a sérií pěti gólů na přelomu poločasů manko dotáhli. "Začátek zápasu ovlivnilo příliš velké množství našich technických chyb, navíc zcela nevynucených. Musím ale hráče pochválit, že jsme se dokázali vrátit do zápasu, i za to, jakým způsobem jsme v jeho průběhu zlepšili obranu," uvedl pro svazové internetové stránky Haber.

V 39. minutě Češi díky Sklenákově trefě poprvé v zápase vedli, a když o chvíli později z brejku zvýšil Jurka na 22:19, zdálo se, že se vývoj otočil.

Jenže Srbové rychle srovnali a vyrovnaný výsledek vydržel až do konce. V posledních sekundách ještě brankář Mrkva, který v druhé půli nahradil Štochla, zlikvidoval šanci hostů a poslal tím do brejku Vanča, ale ten skóroval až po závěrečné siréně.

"Velkou část druhého poločasu jsme hráli ve zcela jiném složení na postech spojek, než jsme plánovali. Kluci to ale zvládli a paradoxně se zdálo, že jsme tím Srby zaskočili. Škoda, že jsme před výborným publikem nedosáhli na výhru, ale i s tou výslednou remízou můžeme být spokojeni," prohlásil Haber.

Duely se Srbskem jsou pro český celek jednou z posledních možností, jak se nachystat na evropský šampionát. Pak bude reprezentanty čekat ještě novoroční turnaj v Maďarsku a 12. ledna už vstoupí zápasem proti Rakousku do mistrovství. Dalšími soupeři ve skupině jsou Makedonie a domácí Dánsko.

Přípravné utkání házenkářů v Jičíně:
Česká republika - Srbsko 29:29 (15:16)
Sestava a branky ČR: Štochl, Mrkva, Galia - Babák 3, Bečvář, Hanisch, Horák 7, Hrstka 1, Jícha 2/2, Jurka 5, Kasal, Mráz 2, Šindelář, Sklenák 3, Sobol, Stehlík 4, Vančo 2.
Rozhodčí: Kavulič, Skružný (oba ČR). Sedmimetrové hody: 3/2 - 0. Vyloučení: 0:2. Diváci: 800.

Reklama

Související témata: