Hlavní obsah

VIDEO: Tohle se (ne)povedlo. Basketbalista kuriózním způsobem provětral vlastní koš

O hodně neobvyklý basketbalový moment se v přípravném utkání zámořských univerzitních týmů Kentucky Wildcats a Montevallo Falcons postaral domácí James Young. Ve snaze zamezit ztrátě se vrhl jako opravdová divoká kočka až mezi diváky v první řadě a bezděčně nahodil míč ze zámezí vysokým obloukem zpět do hřiště. Ten však k smůle autora a překvapení všech zapadl do koše Wildcats a hosté tak přišli zcela bez přičinění ke dvěma bodům!

(Ne)povedená trefa Jamese Younga

 
Článek

„V životě jsem nic podobného neviděl," kroutil po utkání hlavou kouč Montevalla. „Neměla to být trojka?" připomněl s úsměvem fakt, že domácí rozehrávač byl za vymezeným obloukem pro střelbu za tři body. Podle pravidel NCAA je však každý nechtěný zásah do vlastního koše hodnocen jen dvěma body bez ohledu na to, v jaké části hřiště se střelec nachází.

Young se do role smutného hrdiny pasoval ve druhém poločasu zápasu za stavu 63:44 pro domácí. Basketbalisty Kentucky jeho nevídaný kousek ani trochu nerozhodil a duel vyhráli přesvědčivě 95:72. Young k výhře přispěl 16 body.

Reklama

Související témata: