Hlavní obsah

Házenkářky Slavie snadno zvládly vstup do Vyzývacího poháru

Praha

Házenkářky pražské Slavie snadno porazily v prvním utkání třetího kola Vyzývacího poháru Winterthur 35:17 a mají na dosah postup do osmifinále. Mohou jej zpečetit hned v neděli, kdy je znovu v Praze na programu odveta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Slavia při prvním startu v pohárové Evropě po pěti letech švýcarského soupeře jasně přehrála. Aktuálně druhý tým česko-slovenské interligy od počátku potvrzoval roli favorita, už v prvním poločase zlomil odpor Winterthuru osmigólovou šňůrou od stavu 10:6 a domácí trenér Tomáš Hlavatý mohl začít dávat větší prostor lavičce.

Slovenský kouč Pražanek si pochvaloval dobrou přípravu na zápas podle videa z utkání Švýcarek. "Eliminovali jsme útočné zbraně soupeře, dařilo se nám vytvářet dobré střelecké možnosti a ty proměňovat. Díky tomu jsme si vytvořili již v první půli výrazný náskok," citoval Hlavatého svazový web. "Jsem rád, že jsme i ve druhém poločase mohli prostřídat, každá hráčka tak přispěla k vysokému vítězství a ušetřili jsme síly na zítřejší zápas," dodal.

Odveta začne v neděli v Edenu rovněž v 11:00. Do Vyzývacího poháru je přihlášena také Poruba, jež byla nasazena rovnou do osmifinále.

Vyzývací pohár házenkářek - úvodní utkání 3. kola:
Slavia Praha - Winterthur (Švýc.) 35:17 (18:10)
Nejvíce branek: Knedlíková 8, Keclíková 7, Kutlvašrová 5 - Jugovičová a Sieviová po 3. Rozhodčí: Vranesová, Wenningerová (obě Rak.). Sedmimetrové hody: 4/4 - 2/1. Vyloučení: 3:5. Diváci: 350.

Reklama

Související témata: