Hlavní obsah

Zalau - Most 28:21Házenkářky Mostu prohrály v Poháru EHF se Zalau o sedm gólů

Zalau

Házenkářky Mostu prohrály úvodní zápas 3. kola Poháru EHF na hřišti Zalau 21:28. Rumunské semifinalistky loňského ročníku soutěže potvrdily proti českým mistryním roli favorita a před odvetou, která je na programu příští týden v Mostě, si vytvořily nadějnou pozici. Pokud chtějí Mostečanky postoupit, budou muset vyhrát nejméně o osm branek.

Článek

Na rozdíl od minulého kola, v němž přešly suverénně přes norský Levanger, se nedokázaly české hráčky proti tvrdě hrajícím soupeřkám prosadit. Už po pěti minutách hry nabraly tříbrankové manko a ztráta postupně narostla až na poločasový rozdíl 17:9. Druhý poločas byl sice víc vyrovnaný, Rumunky ale náskok dokázaly kontrolovat.

Trenér Mostu Dušan Poloz si po utkání posteskl, že jeho svěřenkyně začaly zápas bojácně. "Nebyla tam herní pohoda, nebyla tam dynamika, nebyla tam rychlost. Hra byla opatrná, holky jakoby se bály," zlobil se. "Od 20. minuty jsme byli vyrovnaným soupeřem," dodal.

Šance na postup nepovažuje kouč za ztracené. "Pokud my u nás vletíme do utkání a věříme, že Zalau k nám přijede s respektem, tak věříme, že tam šance na postup pořád je," neztrácel Poloz naději, i když spokojený s výsledkem nebyl. "Já bych byl spokojený s porážkou do pěti branek. Tím, že je to o sedm, to bude velmi těžké, Zalau je zkušený celek," konstatoval.

Úvodní utkání 3. kola Poháru EHF házenkářek.
HC Zalau - Baník Most 28:21 (17:9)
Nejvíce branek: Peraová 8, Constantinescuová 5, Ciuciuleteová a Trifová po 4 - Martinková 7, Janoušková 6, Vítková, M. Vysloužilová a Weisenbilderová po 2. Rozhodčí: Jaskins, Zabko (oba Lot.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 0/0. Vyloučení: 1:5. Diváci: 800.

Reklama

Související témata: