Hlavní obsah

Dallas po rezignaci kouče Nelsona porazil Charlotte

PRAHA

Basketbalisté Dallasu několik hodin po rezignaci svého kouče Dona Nelsona porazili Charlotte 104:93. Z vítězné premiéry v roli hlavního trenéra se radoval dosavadní asistent Avery Johnson, který si dovolil v úvodu druhého poločasu posadit na lavičku jednu z hvězd týmu Dirka Nowitzkiho, když nebyl spokojený s jeho prací v obraně.

Foto: ČTK/EPA

Dirka Nowitzkého posadil nový kouč Dallasu Mavericks na chvíli na střídačku - archivní foto.

Článek

Německý křídelní hráč, který byl nejlepším střelcem zápasu s 33 body, svou chybu uznal. "Nedělal jsem v obraně svou práci, nechal jsem svého hráče dostat míč moc blízko ke koši. Když jsem se vrátil na hřiště, hrál jsem líp. Všichni musíme brát moje střídání jako důležitou informaci," uvedl Nowitzki.

Johnson vedl tým sám už v lednu, kdy se Nelson zotavoval z operace ramena. Trvalé převzetí funkce hlavního kouče však pro bývalého basketbalistu, který kariéru v NBA ukončil loni v říjnu, bylo velkým životním milníkem. "Nellie nám na lavičce chyběl. On by asi tenhle zápas vyhrál o pětadvacet bodů," řekl po své ostré premiéře Johnson.

Nelson v Dallasu zůstal jako týmový konzultant a zápas sledoval z míst pro novináře. "I kdyby nebyl v hale a byl doma, bude se nad týmem vznášet jeho duch. Vždycky tady bude," dodal na adresu své učitele Johnson.

Už podvanácté za sebou vyhrálo Miami, které si poradilo s New Yorkem 97:92. K prodloužení vítězné série na domácí půdě na patnáct zápasů Heats dovedli Shaquille O'Neal a Dwyane Wade. Obrovitý pivot nastřílel třiatřicet bodů, jeho spoluhráč jen o tři body méně. "Byli naprosto fantastičtí, dnes čněli nad všemi ostatními," pochválil je trenér Stan Van Gundy.

Sedmé vítězství za sebou slavili v sobotu basketbalisté Bostonu. V New Orleansu vyhráli 113:100. Třiadvacet bodů nastřílela největší hvězda bývalého týmu Jiřího Welsche Paul Pierce. Nebyl však nejlepším střelcem týmu, sedmadvaceti body se blýskl náhradník Ricky Davis.

Reklama

Související témata: