Hlavní obsah

Nymburk mění rozehrávače, Reynoldse nahradí Makedonec Ilievski

Nymburk

Basketbalisty Nymburka posílil makedonský reprezentant Vlado Ilievski. Třiatřicetiletý rozehrávač se zkušenostmi z Euroligy naposledy působil v Cedevitě Záhřeb. V Nymburku se domluvil na angažmá do konce sezóny a přichází jako náhrada za amerického rozehrávače Scottieho Reynoldse, s nímž už trenér Kestutis Kemzura nepočítá.

Článek

Ilievski v minulé sezóně odehrál za Cedevitu deset euroligových zápasů s průměry 6,7 bodu, 1,2 asistence a 1,2 doskoku na zápas. Makedonii reprezentoval na posledních dvou mistrovstvích Evropy.

"Vlado má za sebou velké zkušenosti z velkých evropských týmů. Očekáváme od něj vyrovnané výkony, chytrou a nápaditou hru a také to, že pomůže k lepším výkonům našim hráčům. Výborně hraje pick and roll a umí distribuovat míč na spoluhráče do volných pozic. A ví, jak se vyhrávají zápasy," řekl k posile trenér Kemzura.

Ilievski má za sebou také angažmá ve velkoklubech jako Partizan Bělehrad, Olimpija Lublaň, FC Barcelona, Virtus Řím, Montepaschi Siena či Efes Istanbul. V roce 2004 vyhrál s Barcelonou jako člen základní pětky španělskou ligu.

Reklama