Hlavní obsah

New York - Houston 106:109Ani Anthonyho úžasných 45 bodů nepomohlo Knicks k výhře

Ani úžasných 45 bodů Carmela Anthonyho nestačilo basketbalistům New Yorku, aby odvrátili proti Houstonu čtvrtou domácí prohru z pěti zápasů v této sezóně NBA. Knicks podlehli 106:109, Anthony k nejlepšímu střeleckému představení v ročníku přidal deset doskoků. Ještě menším rozdílem jediného bodu Golden State porazilo Oklahomu 116:115. Výhru zařídil přesnou střelou se závěrečným klaksonem Andre Iguodala.

Foto: Brad Penner, Reuters

Carmelo Anthony hrál jako o život, ale na Houston to nestačilo.

Článek

V dramatickém utkání v Madison Square Garden se Houston utrhl v poslední části šňůrou 11:2. Domácí za stavu 104:107 mohli vyrovnat pět vteřin před koncem, jenže rozhodčí odpískali faul na Anthonyho těsně před jeho vstřelenou trojkou. Nejlepší střelec utkání tak jen snížil dvěma trestnými hody, zatímco na druhé straně výhru pojistil James Harden.

"Křičel jsem, aby se na tu situaci podívali rozhodčí na videu. Myslel jsem, že by si to zasloužilo prozkoumání, ale ani to nezkusili. Teď už s tím nic neuděláme," vrátil se k faulu na Anthonyho trenér Knicks Mike Woodson.

Harden, jenž předchozí zápas vynechal kvůli problémům s nohou, měl 36 bodů a devět doskoků. Jeho spoluhráč Chandler Parsons přidal 22 bodů a jen o bod méně nastřílel bývalý rozehrávač Knicks Jeremy Lin. Rockets vyhráli i přes bídný výkon Dwighta Howarda, kterého na sedmi bodech udržel dobrou obranou Andrea Bargnani.

Oklahoma na hřišti Golden State ještě v průběhu poslední čtvrtiny prohrávala o 14 bodů. Začala však z náskoku ukrajovat a Russell Westbrook 2,3 vteřiny před koncem poslal hosty do vedení trojkou z velké dálky. Domácí po oddechovém času vyhodili míč na Iguodalu, který střelou se závěrečnou sirénou strhl vedení na stranu Warriors.

Okopíroval Bryanta

"Vzal jsem stránku z 'knihy' Kobeho Bryanta. Trhnout se za obranu pro střelu ze zadní lajny. Viděl jsem to miliónkrát, tak to jednou vyšlo i mně," okomentoval svoji vítěznou střelu Iguodala.

Westbrook byl s 31 body nejlepším střelcem utkání. Jeho spoluhráč Serge Ibaka k osobnímu rekordu 27 bodů připojil 13 doskoků, Kevin Durant přidal 20 bodů. Warriors si k výhře pomohli šedesátiprocentní úspěšností trojek (14/23), střelecky domácí vedl Klay Thompson s 27 body.

Výsledky NBA:
Golden State - Oklahoma City 116:115
New York - Houston 106:109

Reklama