Hlavní obsah

Nymburk - Niž. Novgorod 70:85Basketbalisté Nymburka ve VTB lize prohráli doma důležité utkání s Novgorodem

Basketbalisté Nymburku nezvládli důležité domácí utkání VTB ligy s Nižním Novgorodem a prohráli 70:85. Z šesti duelů si tak připsali už čtvrtou porážku a zkomplikovali si boj o postup do play off. V minulé sezóně připravily český tým o play off právě dvě prohry s Novgorodem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburka Radoslav Rančík (uprostřed).

Článek

Nymburk již nastoupil i s novou posilou Vladem Ilievským, který ukázal, že by měl českému mistrovi hodně pomoci, když nasbíral sedm bodů a sedm asistencí. I díky němu začal Nymburk velmi dobře, jenže domácí hráči měli problém s přesností střelby.

Naopak hosté své šance jistě proměňovali a postupně začali diktovat tempo hry. Staral se o to zejména Luke Babbitt, který ještě v minulé sezóně hrál NBA za Portland.

Druhá čtvrtina pak Nymburku vůbec nevyšla. Hráči v čele s Radoslavem Rančíkem ztráceli nervy, neudrželi koncentraci a ruský celek odskočil až na 20 bodů.

Poločasová přestávka domácím pomohla a Chester Simmons zavelel ke stíhací jízdě. Nymburk další fázi utkání vyhrál 20:7 a snížil na pouhé čtyři body, jenže v posledních vteřinách třetí čtvrtiny si nechal dát zbytečnou trojku, která hosty uklidnila.

Novgorod už poté vítězství nepustil a především zásluhou ruského reprezentanta Semjona Antonova znovu odskočil na dvouciferný rozdíl. Porážka je pro Nymburk o to smolnější, že se mu povedlo zcela vymazat velkou hvězdu soupeře Primože Brezece, který strávil sedm sezón v NBA.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 18 body Dylan Page, o dva body méně dal Simmons.

VTB liga basketbalistů - skupina A:
Nymburk - Nižnij Novgorod 70:85 (17:20, 29:47, 49:56)
Nejvíce bodů: Page 18, Simmons 16, R. Rančík 10, Welsch 9 - Antonov a Gubanov po 17, Babbitt 16, Thompson 11. Fauly: 21:22. Trestné hody: 17/13 - 21/17. Trojky: 5:8.

Reklama

Související témata: