Hlavní obsah

Veselá držela balón jen náhodou

Praha

Po zářijové operaci kolena už začala Jana Veselá opatrně s přípravou, ale na basketbal může ještě dlouhé měsíce zapomenout. V rámci rehabilitace už začala zapojovat kolo a během několika týdnů by mohla začít lehce běhat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalistka Valencie Jana Veselá

Článek

„Zatím jsem měla dovoleno jen plavat a myslela si, že mě to bude otravovat, ale přišla jsem vodě na chuť. Postupně zvyšuju zátěž kolena v posilovně, už jsem zapojila i kolo. Někdy za tři, čtyři týdny bych snad mohla začít zlehka běhat," říká s mírným optimismem hráčka USK Praha, která se zranila v létě na ME a nový dres ještě neoblékla.

Snaží se ale žít s týmem. „Chodím do haly ve stejný čas jako holky, pozdravím se s nimi a během toho, co ony trénují, tak já si dělám to svoje. Vedle toho mám i speciální přípravu," přibližuje Veselá.

Basketbalový míč měla za poslední dobu v ruce jen náhodou. „Během zápasu jsem na lavičce chytila přihrávku, která tam omylem směřovala. Na balón mám zatím čas," uvědomuje si a snaží se být trpělivá. „Jsou ale chvíle, kdy je to těžké." Takhle dlouhou pauzu od basketu nikdy neměla. „Asi je to osud. Stalo se, co se stalo, a musím si tím projít. Nejdůležitější je dát se do kupy, ale radši počkám déle, než bych to uspěchala a měla navěky potíže s kolenem," uvažuje Veselá.

Na druhé straně má teď víc času na kamarády a chodí častěji za zábavou. „Třeba do divadla, stihla jsem i pár koncertů. Ať už to byla moje milovaná rocková hudba nebo mě teď docela chytlo funky. Líbí se mi kombinace saxofonu a klavíru, nebráním se žádné muzice," usměje se.

Reklama