Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova budou bojovat se Schwerinem o Pohár CEV

Volejbalistky Prostějova se v úterním zápase třetího kola Ligy mistryň utkají o první výhru ve skupině se Schwerinem. Německý klub stejně jako české šampiónky oba předchozí duely s s Eczacibasi Istanbul a Cannes prohrál bez zisku setu, oba úterní soupeři tak mají malé naděje na play off. Na Hané proto bude v prvním vzájemném utkání ve hře třetí místo v tabulce znamenající postup do Poháru CEV.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Se Schwerinem jsme výkonnostně i složením kádru zhruba na stejné úrovni. Pokud podáme kvalitní výkony na hranici našich možností, máme naději na úspěch. Jsem přesvědčen, že tento důležitý zápas zvládneme. Směřovali jsme k němu taktickou i herní přípravu v posledním týdnu," řekl  trenér Prostějova Miroslav Čada.

S týmem Schwerinu přicestují na Hanou i dvě bývalé prostějovské hráčky univerzálka Saskia Hippeová a blokařka Veronika Hrončeková. Právě Němka Hippeová byla nejvíce bodující hráčkou Schwerinu v dosavadním průběhu LM, doplňuje ji srbská blokařka Ivana Isailovičová.

"Mají v kádru kvalitní hráčky z různých zemí. Ovšem žádná z nich není na úrovni světové extratřídy. Je to také o ekonomice. Zřejmě jsou na tom i v tomto směru oba kluby podobně," uvedl kouč.

"Hru soupeře máme nastudovanou, sehnali jsme videozáznamy z deseti zápasů Schwerinu z poslední doby. Hráčky dostanou všechny informace, bude ale důležité, jak je využijí v zápase. Nesmí být přemotivované," varoval Čada. Sám bude mít poprvé k dispozici kompletní kádr i s uzdravenou běloruskou smečařkou Tatsianou Markevičovou, kterou trápil poraněný břišní sval.

Reklama