Hlavní obsah

Čeští volejbalisté by po jedenácti letech mohli opět hrát Světovou ligu

Čeští volejbaloví reprezentanti by se po jedenácti letech mohli vrátit do Světové ligy. Od soboty do pondělí se o obsazení příštího ročníku této prestižní soutěže bude jednat v Lausanne a podle zástupců svazu není český tým bez šancí.

Článek

Češi hráli Světovou ligu pouze v roce 2003, jako nováčci tehdy nečekaně postoupili až do semifinále a obsadili čtvrté místo. Ženy se letos poprvé představily v obdobné světové soutěži Grand Prix a z dvaceti účastníků skončily čtrnácté.

"O něco pravděpodobnější vidím možnost hrát Světovou ligu u mužů, jelikož zde již probíhají také intenzivní jednání o vysílacích právech, které si Český volejbalový svaz musí zakoupit," uvedl na svazovém webu místopředseda ČVS Robert Urbánek.

V Lausanne se bude na zasedání rady mezinárodní federace FIVB jednat také o kalendáři plážového volejbalu. Český svaz usiluje o pořádání turnaje Světového okruhu žen, který by se konal od 20. do 25. května v Praze.

Členka nejlepšího českého páru Markéta Sluková věří, že sobotní jednání skončí úspěšně. "Mít možnost si zahrát Světovku doma, to je pro nás obrovská výzva. Samozřejmě se na ni už teď moc těšíme a budeme se chtít českým fanouškům určitě předvést v tom nejlepším světle," řekla Sluková.

V Praze se už čtyřikrát konal turnaj Světového okruhu mužů, kteří na Štvanici hráli v letech 2008, 2010, 2011 a 2012. Beachvolejbalistky by v české metropoli měly premiéru.

Reklama