Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky i podvacáté porazily Ostravu

Praha

Prostějovské volejbalové mistryně zahájily druhou polovinu základní části extraligy snadnou výhrou nad Ostravou a soutěži nadále vévodí s plným počtem bodů. Hanačky porazily ostravský tým i ve dvacátém vzájemném duelu při celkovém skóre setů 60:3.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráček Prostějova. (zleva) Katie Carterová, Sonja Borovinšeková a Pavla Vincourová.

Článek

Po pátečním vítězství druhé Olomouce v předehrávce s Přerovem v sobotu nezaváhaly ani obhájkyně stříbra z Olympu. V pražském derby se Slavií braly tři body za výhru 3:1, mrzet je mohlo jen polevení od druhé sady a prohraný třetí set. Třetí Olymp ztrácí na Olomouc stále dva body, olomoucké hráčky ve středu čeká 2. kolo Poháru CEV v Baku.

Trenér Olympu Stanislav Mitáč byl nicméně k hráčkám kritický. "Nejsem příliš spokojen s výkonem družstva, ale jsem rád, že máme tři body. Podle mých představ byl pouze první a čtvrtý set. Nelíbil se mi přístup týmu k utkání. Hráčky nebyly ve hře, hráli jsme studeně a profesorsky," řekl.

Horní polovinu tabulky uzavírají KP Brno, jenž nezaváhalo se Šternberkem, a také Frýdek-Místek. Ten nastoupí v Brně proti celku SG v neděli.

Uniqa extraliga volejbalistek - 10. kolo:
Olymp Praha - Slavia Praha 3:1 (17, 24, -19, 15)
Nejvíce bodů: Kvapilová 22, Mlejnková 15, Sládková 11 - Adlerová 21, Hanzlová a Ančincová po 12.
Prostějov - Ostrava 3:0 (18, 11, 19)
Nejvíce bodů: Carterová 14, Steenbergenová 11, Kossányiová a Maleševičová po 10 - Starzyková 12, Polášková 9.
KP Brno - Šternberk 3:0 (13, 17, 19)

Reklama