Hlavní obsah

Prostějov v zápase o druhém místo v NBL smetl Pardubice v závěru

Prostějov

Basketbalisté Prostějova porazili v přímém souboji o druhé místo v NBL Pardubice 94:74 a vyhráli i druhý vzájemný zápas v sezoně. Východočeši, kteří v říjnu nezvládli v domácím duelu proti Prostějovu prodloužení, klesli po páté porážce v sezoně na čtvrté místo za Děčín. Ten má stejně jako Orli na kontě čtyři prohry a dva zápasy k dobru.

Článek

Do šlágru 15. kola lépe vstoupili Pardubičtí a v prvním poločase vedli až o 11 bodů. Hanáci ale skvěle zvládli třetí čtvrtinu, v níž dali 34 bodů, tedy jen o dva méně než za celý první poločas. Do vedení se poprvé dostali až ve 27. minutě po trojce svého nejlepšího střelce Slezáka na 55:52 a od té doby zápasu dominovali. Slezák dal 22 bodů včetně tří trojek.

"Nakoplo nás, že jsme první poločas prohráli. Uvědomili jsme si, že jim chybí Čarnecký a Muirhead a že bychom měli mít víc sil," řekl prostějovský trenér Zbyněk Choleva. "Zlepšili jsme se na útočném doskoku a spolu s přidanou energií ve všech činnostech jsme došli k jednoznačnému vítězství," konstatoval.

Jeho protějšek Dušan Bohunický nebyl spokojený s hrou mužstva ve vnitřním prostoru. "Naše hra stojí na hře podkošových hráčů. Do utkání jsme šli s tím, že zastavíme Prostějov ve vnitřním prostoru, ale v tom jsme propadli," řekl.

Basketbalová Mattoni liga mužů - 15. kolo:
Prostějov - Pardubice 94:74 (15:21, 36:41, 70:58)
Nejvíce bodů: Slezák 22, Švrdlík 18, Marko 14, Pandula 12 - Sanders, Nelson a Bohačík po 12, Peterka 10. Rozhodčí: Paulík, Matějek, Kapaňa. Fauly: 16:23. Trestné hody: 28/21 - 7/6. Trojky: 7:6.

Reklama

Související témata: