Hlavní obsah

České volejbalistky si podruhé zahrají elitní Grand Prix

Lausanne

České volejbalistky si druhý rok za sebou zahrají prestižní soutěž Grand Prix, která se rozšířila z loňských dvaceti týmů na osmadvacet. Zařazeny byly s dalšími sedmi celky do třetí skupiny, jež se po schválení nového formátu soutěže rozdělí na dvě čtveřice. Ty budou usilovat o postup do Final Four.

Foto: Sport.cz

České volejbalistky v utkání s Bulharkami

Článek

V příštím roce si tak zahrají elitní soutěže obě české reprezentace, neboť již v neděli byli Češi na zasedání Rady FIVB v Lausanne zařazeni do Světové ligy, kam se vrátí po dlouhých 11 letech. Světová liga se rovněž rozšířila na 28 účastníků.

České reprezentantky se letos objevily v prestižní Grand Prix poprvé díky vítězství v předchozím ročníku Evropské ligy. V nováčkovské sezoně dosáhly bilance dvou výher a sedmi proher a celkově z 20 účastníků obsadily 14. příčku.

Grand Prix 2014 byla rozdělena do tří skupin. V první startuje 12 celků, ve zbývajících dvou osm. Tým ČR je ve společnosti Keni, Alžírska, Kazachstánu, Chorvatska, Austrálie, Mexika a Bulharska. O soupeřkách ve čtyřčlenné skupině a jejich dějištích se v Lausanne bude teprve jednat.

Český volejbalový svaz na zasedání Rady FIVB zastupuje místopředseda Robert Urbánek a ten byl při jednáních úspěšný již v sobotu. Praha totiž získala pořadatelství turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu žen v květnu 2014.

Los Grand Prix volejbalistek pro rok 2014:
1. skupina:
Brazílie, USA, Japonsko, Turecko, Čína, Rusko, Srbsko, Dominikánská republika, Německo, Itálie, Jižní Korea, Thajsko.
2. skupina:
Kuba, Belgie, Polsko, Portoriko, Nizozemsko, Argentina, Kanada, Peru.
3. skupina:
Keňa, Alžírsko, Kazachstán, Chorvatsko, Česko, Austrálie, Mexiko, Bulharsko.
Pozn.: Týmy ve 3. skupině ještě budou rozděleny do dvou skupin A a B po čtyřech týmech. Do Final Four postoupí vítězové skupin, pořadatel a lepší tým z druhých míst.

Reklama