Hlavní obsah

Nymburk - Le Mans 69:71Nymburk nenašel ani doma zbraň proti Le Mans, naděje na postup v Eurocupu se ztenčila

Martin KézrPrávo
Aktualizováno

S Le Mans si znovu neporadili, což může být osudná ztráta. Domácí porážka v Eurocupu hodně pošramotila naděje nymburských basketbalistů na postup ze skupiny. K jejich vzkříšení musí český mistr za týden zdolat dosud stoprocentní italské Cantú a vyhrát i těsně před Vánocemi v německém Quakenbrücku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Vaughn Duggins z Le Mans a Thomas Massamba z Nymburka v utkání 8. kola skupiny A Evropského poháru basketbalistů.

Článek

„Měli jsme osud ve svých rukou, naše snažení se ale nepovedlo završit. Rázem jsme z velmi dobré pozice v poměrně špatné," litoval Jiří Welsch.

Hráči Nymburka přitom dobře věděli, že vítězství alespoň o osm bodů jim zaručí postup ze skupiny bez ohledu na jejich poslední dvě utkání. Jenže začátek měli katastrofální, drtily je především časté ztráty míče a v 7. minutě prohrávali 4:15.

Až rotace sestavou a zlepšená střelba Američanů Simmonse s Pagem znamenala korekci skóre a v polovině druhé čtvrtiny se domácí dokonce poprvé dostali do vedení. Neudrželi ho však dlouho.

Dobrý pocit je najednou pryč

Nymburk znovu položily ztráty, kterých měl do poločasu deset. Navíc se pod hrozbu vyfaulování brzy dostal klíčový rozehrávač Ilievski a už ve 31. minutě musel ze hřiště.

„Někdy přijde i takový den, kdy vám padá balón z rukou. Dobrý pocit ze hry, který jsme měli v posledních týdnech, byl najednou pryč," smutnil Welsch.

Také obrana měla proti aktuálně pátému celku francouzské ligy trhliny, teprve ve třetí části vytáhl Nymburk své defenzivní zbraně a povolil soupeři pouhých devět bodů.

Bohužel na začátku poslední čtvrtiny přišla zlomová osmibodová šňůra Le Mans, za stavu 48:57 se domácí vyhlídky na úspěch rozplývaly. Rančík se ale snažil ještě zvednout prapor českého mistra, poctivě sázel trojky, až dosáhl vyrovnání na 69:69. V poslední vteřině však Duggins trefil koš a Le Mans vyhrálo rozdílem dvou bodů.

„Dvakrát škoda, jak to dopadlo. Vždycky je smutné prohrát košem v poslední vteřině. Možná jsme měli závěrečný útok Le Mans zastavit dřív faulem, ale věřil jsem, že to zónou ubráníme. Šance postoupit se dost snížila, ale dokud žije, budeme se rvát," tvrdil trenér Nymburka Kestutis Kemzura.

Eurocup basketbalistů
Nymburk-Le Mans 69:71
Nejvíce bodů: Rančík 19, Page 15, Simmons 14, Welsch a Ilievski 8 - Terry 16, Batista a Duggins po 11, Kahudi 9, Sy 8, 900 diváků, čtvrtiny 17:19, 16:21, 15:9, 21:22.

Reklama

Související témata: