Hlavní obsah

Basketbalistky Brna doplatily v Madridu na špatný začátek

Basketbalistky IMOSu Brno prohrály v 5. kole Evropské ligy v Madridu s domácím Rivasem rozdílem osmnácti bodů 60:78. České vícemistryně nedokázaly navázat na předchozí dvě vítězství v domácím prostředí s Orenburgem a Montpellierem. Brňanky už v eurolize 22 zápasů nevyhrály na palubovce soupeřek. Poslední dva úspěchy si připsaly v únoru 2010 právě v Madridu, kde domácí Rivas v prvním kole play off vyřadily.

Článek

Španělkám vyšel dokonale vstup do zápasu. Po pěti minutách vedly 11:0 a své soupeřky příliš nepouštěly do koncovky. Brňanky navíc zápolily s nervozitou a jen pomalu se dostávaly z krize. První dva body zaznamenala Hanušová až po trestných hodech.

Postupně svěřenkyně kouče Bobrovského ukrajovaly z náskoku soupeřek, po první čtvrtině byl rozdíl ve skóre sedm bodů. Do poločasu sice srovnaly hráčky IMOSu zásluhou zpřesněné obrany krok, zlepšená hra se ale odrazila jen v tom, že se rozdíl ve skóre nezvyšoval.

Po poločase opět ovládly hru přesněji střílející hráčky Madridu, které těžily zejména z dobré koncovky Casasové, jež zaznamenala 21 bodů. Ještě ve 25. minutě snížily basketbalistky IMOSu na pětibodový rozdíl.

Ovšem v závěru zápasu se Brňanky jen s obtížemi dostávaly do podkošového prostoru, častěji volily střelbu z tříbodového území, kde vynikala Jalčová, jež ze čtyř pokusů pouze jednou minula cíl. Ovšem v závěrečné čtvrthodině už hru zcela ovládly domácí basketbalistky, které si připsaly třetí vítězství v soutěži.

Utkání skupiny B 5. kola Evropské ligy basketbalistek:
Rivas Madrid - BK IMOS Brno 78:60 (25:18, 40:31, 58:43)
Nejvíce bodů: Casasová 21, Allisonová 14, Nichollsová 11 - Keyová 12, Pecková 11, Hanušová a Jalčová po 9, Vlková 8. Trestné hody: 25/17 - 17/12. Fauly: 18:17. Trojky: 3:6.

Reklama

Související témata: