Hlavní obsah

Rozhodčí s kapříky dirigovali show pod koši

DĚČÍN

Vítězstvím Výběru světa nad Výběrem Česka skončilo basketbalové Utkání hvězd Mattoni NBL, v němž vyprodaná děčínská hala sledovala povedenou show. Takřka tříhodinový program měl originální úvod, když rozhodčí Šedivý, Zachara a Dolinek převzali uprostřed hrací plochy živé kapříky od domácího klubu. O slavnostní vhození míče do hry se postaral mistr světa ve skikrosu Tomáš Kraus.

Článek

V základní pětce Výběru ČR nastoupili Benda, Whitfield, Miloš, Nečas a Soukup, tým světa vyrukoval v sestavě Sanders, Bičvič, Johnson, Williams, Callahan. Střelecký festival symbolicky odstartoval trojkou děčínský rozehrávač Sanders, další dva body přidal jeho klubový spoluhráč Bičvič. Český výběr záhy kontroval skvělými akcemi a tribuny se bavily až do konce. V první čtvrtině dokonce sudí Zachara nahrál do šance Nečasovi.

Ve druhé části zápasu, hraného na čtyřikrát dvanáct minut hrubého času, se dostali na palubovku i trenéři obou celků při střelbě trestných hodů. Pavel Budínský z Výběru světa nejprve nedal, ale v obleku házející Predrag Benaček ano. Naprázdno vyšel Michal Ježdík, kdežto jeho partner z lavičky Výběru ČR Zdeněk Hummel s přehledem skóroval.

"Typická exhibice, při níž se vůbec nebránilo. Sešli se tady vynikající hráči a výsledek nebyl důležitý," shrnul dojmy Chorvat Antonio Bičvič z děčínského klubu. "Hlavně že se diváci bavili. Utkání hvězd jsem se zúčastnil už podruhé a musím říci, že v Děčíně panovala stejně úžasná atmosféra jako před rokem v Nymburce. Dostatečně jsme si zahráli bez ohledu na vývoj utkání. S Američany v týmu jsme se domlouvali anglicky, protože se známe už z ligy," doplnil slovenský reprezentant Ondrej Šoška z Mlékárny Kunín.

Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Američan Palmer (Prostějov), který v původní nominaci nahradil zraněného krajana Warricka (Kunín). Součástí večera byly rovněž doprovodné akce. Ve tříčlenném finále soutěže ve smečování exceloval famózními kousky děčínský pivotman Williams.

"Na tréninku je schopen úplně všeho a jeho skokanské umění mě nepřekvapilo," komentoval Američanovo počínání kouč Pavel Budínský. Soutěž ve střelbě trojek se stala kořistí Američana Hesse.

Výběr ČR - Výběr světa 135:152
Nejvíce bodů: Sokolovský 20, Stuchlý 18, Whitfield 16, Soukup 15, Miloš, Nečas a Dvořák po 10 - Palmer 31, Callahan 26, Williams 24, Bičvič 20, Gavlák a Hess po 12, Sanders 11. Fauly 7:2, trojky 12:15, Diváci: 1200 (vyprodáno).

Reklama

Související témata: